HC Energie Karlovy Vary

Starší dorost doma zdolal brněnskou Kometu

SDO: HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Karlovarští mladíci sehráli v rámci šestého kola nadstavby na ledě KV Areny duel se soupeřem z Brna, kterého po vyrovnané bitvě nakonec porazili 3:1. O branky Západočechů se postaralo trio Trapl, Janata a Davídek (na snímku). Nyní čekají svěřence trenéra Eismanna čtyři zápasy v řadě na hřištích soupeřů, ten první v pátek 16.1., kdy se Energie představí v Liberci.
Extraliga staršího dorostu, II. 6, so 10.1.2015
Karlovy Vary
Kometa Brno
3:1
1:0, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky: 17. Trapl (Kurfürst, Vodička), 39. Janata (Svoboda), 54. Davídek (Čejka, Nguyen) - 29. Havlát (Gotthard, Havránek). Rozhodčí: Grech - Gerát, Belko. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. Diváci: 68. Střely na branku: 29:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
Karlovy Vary: Kuchař – Vodička, Pátek, Pajk, Kunc, Berháth, Beer, Vápeník – Horký, Janata, Svoboda – M. Čejka, Davídek, Nguyen – Kurfürst, Pastyřík, Chodounský – Hauzr
Kometa Brno: Slavíček – Sedláček, Gotthard, Zukal, Furch, Trnka, Petrla, Jinůšek – Havránek, Heinrich, Hasoň – J. Čejka, Havlát, Kratochvíl – Hroudný, Mlynář, Ferda – Knap

Komentář k utkání

V první třetině začali lépe domácí energetici. Ti si vypracovali několik možností, ale vždy narazili na výborně chytajícího Slavíčka. Hostující brankář si poradil i s nájezdem Nguyena, kterého vychytal výstavním semaforem. Bohužel pro Slavíčka tutovky domácích střelců vychytal, ale spadl mu za záda padající list po střele Martina Trapla. Domácí forvard vypálil, Slavíček vyrazil kotouč nad branku, který následně zapadl k pravé tyči.

Druhých dvacet minut přineslo dvě branky, a to na každé straně jednu. Hostující Kometa dokázal potrestat sekání Horkého. Přesilovku využil ve 29. minutě Robert Havlát. Asistence u této branky si připsali Gotthard a Havránek. Do šaten se ale odcházelo s jednobrankovým náskokem Energie. V čase 38:52 se pohotovou dorážkou na brankovišti prosadil Jiří Janata. Kanadský bod za přihrávku si připsal Kamil Svoboda.

Poslední dvacetiminutovku zahájili lépe hosté, kteří se pokoušeli s výsledkem něco udělat, ale naráželi na výborně hrající obranu Energie. Tečku za utkáním, alespoň co se střeleckého účtu týče, udělal v 54. minutě Milan Davídek, když propasíroval puk jinak výbornému Slavíčkovi výstrojí.

Ohlasy trenérů

Václav Eismannn (HC Energie Karlovy Vary): Vidím to jako vyrovnané utkání. Aktivita se přelévala z jedné strany na druhou. Nás opět podržel výborný brankář Kuchař, který si výhrou dal hezký dárek k narozeninám. Naše mužstvo podalo maximální výkon a po zásluze bylo odměněno třemi body. Na druhou stranu musím přiznat, že jsme měli moře šancí, které jsme nevyužili. Máme problémy s koncovou, se kterou se potýkáme dlouhodobě.

Aleš Křetínský (HC Kometa Brno): Je to možná paradoxní, ale dnes jsme měli lepší v pohyb než v pátek. Jenomže nám chyběl důraz před oběma brankami. Musím uznat, že byl tentokrát soupeř lepší. Dokázal vstřelit branky a to bylo rozhodující. Tak jako v závěru zápasu jsme měli hrát celé utkání.

Fotogalerie