HC Energie Karlovy Vary

Bahenský: Ve Varech se chci herně i bodově zlepšit

Nepovedené utkání na Spartě mělo velmi specifickou příchuť pro útočníka Zdeňka Bahenského. Nováček v kabině Energie hostuje právě z pražského klubu, a v pátek tak de facto nastoupil proti svým. Jak říká v našem pozápasovém rozhovoru, angažmá na západě Čech navzdory vysoké porážce nebere jako krok zpět.

Zdeňku, takovou premiéru v Energii jste si asi nepředstavoval…
Myslel jsem, že to bude vyrovnanější, ale dnes nám to tam napadalo. Pro mě je to hodně čerstvé, jsem v týmu teprve pár hodin. Každopádně musíme se z toho ponaučit a další utkání odehrát úplně jinak.

Na začátku jste šli rychle do tří a inkasovali. Srazilo to tým psychicky?
Vstupy do třetin nám nevyšly, vždy jsme šli do tří, a to zápas dost ovlivnilo. Hned nám to tam napadalo. Když do třetiny jdete s tím, že chcete dát kontaktní gól a místo toho inkasujete branku ve třech, tak je to pak těžké.

Kdy jste věděl, že už je rozhodnuto?
Konec byl při šestém, sedmém gólu. Pak už jsme se akorát snažili nedostat další. Chtěli jsme zápas dohrát se ctí, neinkasovat a připravit se na další utkání. Zlepšovat hru po malých krůčkách a nedělat zbytečné chyby.

V Energii hostujete právě ze Sparty, jak jste zápas prožíval osobně?
Byly to zvláštní pocity, pořád jsem se díval na domácí střídačku, co se tam děje. Naštěstí jsem vždy trefil na tu správnou. Osobně se mi hrálo docela dobře. Myslím, že náš útok si vytvořil pár dobrých šancí, ale bohužel to tam nespadlo.

A jak přestup do Karlových Varů hodnotíte?
Bylo to strašně rychlé, semlelo se to během jednoho dne. Jel jsem ještě na zápas do Kladna a volal mi agent, že probíhá nějaké jednání. Večer po zápase jsem měl v mobilu smsku, ať mu zavolám, a odsouhlasili jsme si to. Další den už jsem byl hráčem Varů.

Podle vedení klubu byste měl pomoci se střílením branek. Věříte si na to?
Věřím, že se párkrát trefím a že pro tým budu přínosem. Jsem rád, že si zahraju. Že bych si na Spartě zahrál play-off jsem ani moc nedoufal, je tam velká konkurence v kádru. Ve Varech mám šanci zlepšit si sezonu jak bodově, tak herně.

Jak vzpomínáte na sezonu 2007/08, kdy jste za Energii odehrál 10 zápasů?
To bylo po mém návratu z Ameriky. Litvínov mě tenkrát půjčil na měsíc do Varů, pak si mě stáhli zpět a proti Energii jsem hrál čtvrtfinále. A hned jsme vypadli. Z té doby si pamatuju třeba Vencu Skuhravého a další kluky i členy realizačního týmu.

Díky za rozhovor!