HC Energie Karlovy Vary

Ofenzivu Energie posílí Martin Bartek

V samém závěru přestupního termínu ulovila Energie velké jméno. Na hostování do konce sezony přichází z Liberce slovenský útočník Martin Bartek. „Od Martinova angažování si vedení klubu jednoznačně slibuje posílení produktivity týmu, především pak v přesilových hrách,“ uvedl generální manažer HC Energie Miroslav Vaněk. Čtyřiatřicetiletý útočník oblékne zelený dres už v nedělním utkání v Hradci Králové.

Martin Bartek pochází ze Zvolena, kde nakoukl poprvé do nejvyšší slovenské soutěže. V roce 1998 byl draftován klubem Nashville Predators. Martin Bartek zamířil do zámoří, kde strávil tři roky v juniorských soutěžích a výrazně na sebe upozornil i na mistrovství světa do 20 let. Poté se stěhoval do české extraligy, kde v sezóně 2002/2003 hájil barvy Zlína.

V dalších letech vystřídal hned čtyři různé soutěže. Nejprve putoval zpět na Slovensko, kde hrál nejprve za Zvolen a později za bratislavský Slovan. Dále okusil finskou SM ligu, kde působil v klubu Lukko Rauma. Poté zamířil do ruského Matalurgu Magnitogorsk. V letech 2006-2010 hrál také německou DEL ligu. V sezóně 2011/2012 zamířil zkušený útočník do Pardubic a udělal nejlépe, jak mohl. S Pardubicemi získal mistrovský titul.

Za svou kariéru se Martin Bartek stal nejlepším střelcem slovenské a německé ligy, nejproduktivnějším hráčem slovenské ligy a nejlepším střelcem českého play-off 2011/2012. Od sezony 2013/14 je hráčem Liberce, kde patřil k nejproduktivnějším hráčům. V uplynulé sezoně nastřílel 28 branek, letos zatím 11.

Zdroj: hcbilitygri.cz