HC Energie Karlovy Vary

Energie základní část v KV Areně uzavřela vítězně

HC Energie - Bílí Tygři Liberec 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
Karlovarští hokejisté potvrdili dobrou formu a v posledním domácím utkání základní části přehráli Liberec. Tygry tím zároveň odsoudili ke dvěma dalším letošním utkáním hraných v rámci play-out. Na nedělním vítězství se brankami podíleli David Hruška, Vojtěch Tomeček, Vladimír Sičák, Sebastián Gorčík a Radek Duda.
Tipsport extraliga, 51. kolo, pá 27.2.2015
Karlovy Vary
Liberec
5:2
2:1, 1:0, 2:1
Branky a nahrávky: 1. D. Hruška (Vachovec, Balán), 18. V. Tomeček (Duda), 37. Sičák (Bartek, D. Hruška), 45. Gorčík (Zadražil), 54. Duda (D. Hruška, Harant) – 6. Vitásek (Bakoš, Filippi), 57. Jelínek (Valský). Rozhodčí: Šír, Hradil – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 6:6, navíc Skuhravý (KVA) 10 min a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 2748. Střely na branku: 19:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2.
Karlovy Vary: Závorka – Sičák, Harant, Bičánek, Deyl, Redlihs, Šmach, Dvořák, J. Tomeček – Vachovec, Balán, D. Hruška – Duda, R. Hruška, Bartek – Micka – Skuhravý, V. Tomeček – Gorčík, Zadražil, Koblasa
Liberec: Lašák – Gřegořek, Šimek, Derner, Výtisk, Vitásek, Ulrych, Plutnar – Radivojevič, Vampola, Bulík – Urban, Filippi, Bakoš – Kreželok, Jelínek, Valský – Hrníčko, Vlach, Balaštík

Komentář k utkání

Hned po úvodním vhazování byla na straně domácích patrná chuť do hry. Po prvním závaru před Lašákem mohla KV Arena slavit! V nepřehledné situaci si nejrychleji poradil David Hruška, jenž dorážkou otevřel skóre. Nápor domácích přerušila až jejich hra v oslabení. A hostům netrvalo dlouho vyrovnat! Ondřej Vitásek inkasoval přihrávku na modré čáře, sjel si mezi kruhy a přízemní střelou propálil zaskočeného Závorku. Následovalo mnoho sporných situací na obou stranách, které se ale hlavní arbitři rozhodli netrestat. Jako první neudržel nervy na uzdě Václav Skuhravý, který tvrdě narazil soupeře na mantinel a vyfasoval osobní trest. Hra byla velmi vyhrocená, přesto se nadále přiostřovalo. Čas postupně plynul a už se zdálo, že oba týmy chtějí třetinu dohrát, přišel ale pohledný gól! Radek Duda vyslal Vojtěcha Tomečka žabičkou přes celé kluziště do úniku, ten se blafákem mezi nohy nemýlil a vrátil domácím vedení. Liberečtí se ve zbytku prvního dějství dostávali do šancí, místo vytouženého branky přišla pár vteřin před koncem šarvátka v jejich obraném pásmu.

Do druhé periody vstoupili aktivněji Liberečtí. Tlačili se do branky a snažili se o vyrovnání. V úvodu měli domácí šanci skórovat při přesilové hře, ta se jim absolutně nevyvedla. Postupně přebírali otěže utkání domácí, při jedné z šancí se ocitl Vachovec v samostatném úniku, mířil nepřesně. V 26. minutě vstřelili Tygři branku, ta však nebyla pro postavení hráče v brankovišti uznána. Liberec měl šanci skórovat i v přesilové hře. Vytvořil si neskutečný nápor, ovšem obětavé zákroky přítomných energetiků radost hostů znemožnily. Hra se hodně otevřela, šance byly opět na obou stranách. V další přesilové hře domácího celku byl tvrdě sestřelen Duda, energetiky to velmi nabudilo. O pár chvil později se do dalšího úniku dostal opět Michal Vachovec, ke gólu chybělo málo. Přibývalo na intenzitě osobních soubojů, například Radim Bičánek v nich byl hodně nekompromisní. Velká příležitost přišla pro domácí tři minuty před koncem druhé třetiny v přesilová hře 5 na 3. Martin Bartek vypálil z první do Lášákových betonů, puk skončil šťastně na holi Vladimíra Sičáka, který překonal bezmocného gólmana. Zbytek třetiny okořenily další šarvátky, moc šancí jinak závěr nepřinesl.

Třetí třetina příliš rozdílný obraz hry od těch předešlých nepřinesla. Hrálo se nahoru – dolů a o další gól odskočila Energie už po pěti minutách. Zadražil vybojoval kotouč, který předložil nehlídanému Sebastianu Gorčíkovi, který trefou do poloodkryté klece trefil svou první extraligovou branku! Na domácích byla vidět neustálá snaha navýšit skóre, liberecký Lašák svými zákroky tým držel. Sedm minut před závěrečnou sirénou se Balán po střetu s Vampolou jen těžce zvedal, z ledu odjížděl za hlasitého potlesku. V následné přesilové hře Energie se po náramné kombinaci prosadil domácí kapitán Radek Duda, který kotouč po vyšachování obrany i brankáře doklepl do prázdné branky. Z čestného úspěchu se přece jen ještě stihli radovat i hosté. V 56. minutě ujel Lukáš Krenželok, který při svém sólu vymíchal Závorku a bekhendem zakončil. Zápas dohrávali domácí za hlasitého potlesku.

Ohlasy trenérů

Jaromír Kverka (HC Energie Karlovy Vary): Věděli jsme, že Liberec má dobrou formu. V úvodu jsme byli nervózní a Liberec byl lepší. Pak jsme vstřelili dva góly, uklidnili se a utkání se vyrovnalo. Klíčovým momentem byla námi využitá přesilovka 5 na 3. Další důležitý krok je za námi a nyní se chystáme na Olomouc.

Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec): Po pěti nebo šesti výborných utkáních jsme odehráli nejhorší zápas za poslední dobu. Asi jsme si mysleli, že Vary přehrajeme individuálními výkony. Domácí vyhráli zaslouženě. My jsme si dnes nezasloužili ani bod.

Fotogalerie

Související články