HC Energie Karlovy Vary

Sebastian Gorčík: Ta léta dřiny za ten pocit stála

Sebastian Gorčík v pátečním utkání s Libercem vstřelil svůj první gól v české nejvyšší soutěži a svou radost po utkání rozhodně neskrýval. V našem rozhovoru také přislíbil, že celý tým udělá maximum, aby se extraliga v Karlových Varech hrála i příští rok.

Sebastiane, jak byste zhodnotil dnešní utkání?
Byl to pro nás důležitý zápas a jsem velice rád, že se nám podařilo urvat 3 body. Do karet nám také hrál prohraný zápas Olomouce, náš teď je náš náskok od předposledního místa zase o něco větší.

Pět vstřelených branek je na Energii hodně vysoké číslo. V čem tkví to střelecké probuzení?
Dáváme hrozně málo gólů, a tak musíme hodně střílet. Každá střela musí končit na bráně a ono to tam začne padat, jako například v dnešním utkání. Samozřejmě k tomu patří i trocha štěstí, které dnes stálo při nás.

Jak se vám hrálo v jedné formaci s Matějem Zadražilem?
Je mi celkem jedno s kým hraji, ale pokaždé, co jdu na led, se tam snažím nechat všechno.

Jaký to byl pocit vstřelit první branku v extralize?
Je to neuvěřitelně krásný pocit. Člověk si to asi uvědomí až s odstupem času, protože v té vlně euforie se těžko hledají slova. Doufám, že to nebyl zároveň můj poslední gól.

Vyplatí se celé ty roky dřiny za takový pocit, jaký jste dnes zažil?
Ta léta dřiny za to určitě stojí. Dnes jsem si to užil, ale jak jsem již řekl, doufám, že to nebyla má poslední branka v nejvyšší soutěži.

Jaké to pro vás bude hrát hned první sezonu v extralize play-out?
Dáme do těch zápasů vše. Budu dělat maximum, abych pomohl týmu udržet se v extralize a mohl příští rok bojovat o lepší příčky. Je velká škoda, že nám utekly nějaké zápasy v posledních kolech, mohli jsme teď bojovat o předkolo.

Sebastiane, děkuji za rozhovor!

Související články