HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci v Chomutově vyhráli a ujali se vedení v sérii

SDO: Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 3:5 (1:2, 0:2, 2:1)
Karlovarští mladíci ovládli na góly bohaté utkání v Chomutově a v sérii hrané na tři vítězství nyní vedou 2:1. V pondělí 9. března tedy mohou stvrdit postup do čtvrfinále, hraje se opět na ledě soupeře. Rozhodující trefu zaznamenal ve třetím utkání série útočník Martin Trapl (na snímku), který u dalších dvou gólů asistoval.
Extraliga staršího dorostu, OF3, ne 8.3.2015
Chomutov
Karlovy Vary
3:5
1:2, 0:2, 2:1
Branky a nahrávky: 11. Polák (Lyszczarczyk, Novák), 47. Lyszczarczyk (Novák), 57. Palička (M. Svoboda) – 4. Čejka (Trapl, Vodička), 19. Horký (Trapl, Davídek), 31. Pajk (Kurfürst, Vodička), 35. Trapl (Vodička, Janata), 59. Pastyřík (Vodička, Kuchař). Rozhodčí: Vokřál – Krátký, Svoboda. Vyloučení: 8:11. Využití: 1:2. Diváci: 350. Střely na branku: 35:20. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 3:4, 3:5.
Chomutov: Strejc (35. Zvědělík) – Lidák, Hlaváček, Dvořák, Běhula, Gröger, Novák, Buchtela, Hajič – Toman, Polák, Lyszczarczyk, Kulich, Palička, M. Svoboda, Tůma, Rindoš, Hřebíček, Dejmek, J. Svoboda, Adámek
Karlovy Vary: Kuchař – Vodička, Vápeník, Hrůša, Beer, Pajk, Pátek, Havlík, Bernáth, Prachař – Trapl, K. Svoboda, Čejka, Slabý, Pastyřík, Horký, Hauzr, Davídek, Prošek, Kurfürst, Janata

Komentář k utkání

Do utkání vstoupili lépe Západočeši. Střelu od modré čáry dorazil za záda Strejce Michael Čejka. Hra se začínala srovnávat a po chvilce byli aktivnější domácí. Tom Polák projel skrz pásmem, položil si Kuchaře a střelou nad beton vyrovnal na 1:1. Chomutov měl optickou převahu, ale šance si nevytvářel, a tak udeřili hosté. Martin Trapl posunul puk na volného Michala Horkého, jenž do přihrávky vložil jen hůl. Obrovskou šanci měl vzápětí Tom Polák, ale nyní se mu nepovedlo Kuchaře prostřelit.

Piráti svého soupeře na začátku druhé třetiny přehrávali, ale nedokázali ideálně střílet, a tak přišla odplata. Dvanáct sekund po uplynutí třicátého minuty se po nenápadné akci prosadil Ondřej Pajk, který svižnou ránou navýšil vedení svého týmu. Výbornou akcí se následně ukázala dvojice Vodička-Trapl. První jmenovaný poslal puk na teč Martinu Traplovi, který puk lehce tečoval a ten skončil ve Strejcovo brance, jenž po této brance vystřídal. Do konce druhé periody měli obrovské šance Lyszczarczyk a Toman, ale ani jeden z nich nepřekonal skvělého Kuchaře.

Střeleckou smůlu protrhli domácí až v sedmačtyřicáté minutě, kdy se od modré čáry trefil Alan Lyszczarczyk. Piráti nadále tlačili a hnali se za vyrovnáním. Třetí branku vstřelil tři minuty před koncem Filip Palička a domácí pomýšleli na vyrovnání. Veliká chyba ale všechno utnula. Nepřesnou přihrávku zachytil Petr Vodička, jenž puk vyhodil mimo pásmo. Za pukem se hnal Marek Pastyřík, který přebruslil Marcela Hlaváčka a dal pojišťující branku.