HC Energie Karlovy Vary

Ml. dorost na Piráty nestačil, odveta na programu v pátek

MD: Piráti Chomutov - HC Energie 5:3 (3:0, 0:2, 2:1)
Karlovarští hokejisté mají za sebou první čtvrtfinálový duel play-off ELIOD extraligy mladšího dorostu. Podlehli v něm chomutovským Pirátům 3:5. V duelu s favorizovaným Chomutovem naši mladíci rychle ztráceli a po první periodě prohrávali o tři branky. Druhá dvacetiminutovka však nabídla díky brankám Proška a Slabého snížení na rozdíl jediného gólu. V napínavé třetí třetině si však domácí hráči své vedení pohlídali a v sérii hrané na dvě vítězná utkání se ujali vedení 1:0. Druhé utkání je na programu již v pátek od 16:30 na ledě tréninkové haly KV Areny.
Extraliga mladšího dorostu, ČF1, st 11.3.2015, SD ARÉNA
Chomutov
Karlovy Vary
5:3
3:0, 0:2, 2:1
Branky a nahrávky: 2. M. Svoboda (J. Svoboda, Chlán), 8. Stínil (Lauko, Jírovec), 15. Mežnar (Záruba), 42. J Svoboda (TS), 59. Stínil (Koblížek) – 27. Prošek (Slabý), 37. Slabý (Bečka, Přibyl), 43. Slabý (Klejna, Prošek). Rozhodčí: Vlasák – Kopáč, Tichý. Vyloučení: 6:8, navíc Ptáček (KVA) 5+OK za zásah do oblasti hlavy a krku, Slabý (KVA) 10+OK za nesportovní chování. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 37:28. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3.
Chomutov: Pavlát – Buchtela, Jírovec, Bukač, Seeman, Studený, Záruba – Mežnar, M. Svoboda, J. Svoboda, Lauko, Chlán, Veselý, Hnídek, Stínil, Koblížek
Karlovy Vary: Beran – Bernáth, Štaif, Přibyl, Klejna, Koco, Poizl, Ptáček, Kala – Nídl, Hoang, Šedivý, Slabý, Prošek, Šik, Bečka, Halberštát, Petrov

Komentář k utkání

První čtvrtfinálový duel ELIOD extraligy mladšího dorostu hostila chomutovská SD ARÉNA. Piráti přivítali karlovarskou Energii a již po necelých dvou minutách hry šli do vedení. Jan Svoboda viděl před brankou Energie volného Matyáše Svobodu, který dotlačil kotouč za záda Berana - 1:0.

Hosté následně ujeli do přečíslení dvou na jednoho, ale Prošek nedokázal prostřelit Pavláta, který kotouč vyrazil. Na konci šesté minuty mohla Energie opět vyrovnat, ale Ptáček svou střelou od modré čáry trefil pouze tyč branky Pirátů.

Radovat se tak mohli domácí. Po faulu Ptáčka hráli Piráti přesilovou hru a Michal Stínil poslal kotouč z pravého kruhu přímo pod horní tyč - 2:0. Pro Jakuba Ptáčka poté skončil zápas úplně, hostující hráč nešetrně sestřelil Chlána a za svůj zákrok dostal trest 5 minut a do konce utkání.

Piráti dlouhou přesilovou hru nevyužili, ale v jejím závěru fauloval další z hráčů Energie a tento faul již potrestán byl. Eric Mežnar stál před brankou a po střele od modré čáry dokázal kotouč z dorážky dopravit za záda Berana - 3:0. Karlovarští si v závěru třetiny vytvořili ještě dvě velké příležitosti, ale žádnou nevyužili. Do kabin se tak šlo za stavu 3:0.

Druhá třetina začala lépe pro Karlovarské. Jiří Nídl mohl snížit skóre z nařízeného trestného střílení, ale Pavláta v domácí brance nepřekonal. O minutu později na druhé straně zazvonila tyč u branky Berana. Pravidlo nedáš-dostaneš opět zafungovalo a Energie snížila ve 27. minutě zásluhou Radka Proška, který stál dobře mezi kruhy a střelou z první prostřelil Pavláta - 3:1.

Utkání se hrálo celkově ve velkém tempu a hra se přelévala ze strany na stranu. Piráti mohli zvýšit skóre v přesilové hře, kterou ovšem nevyužili. Hosté ale 11 vteřin po návratu Proška z trestné lavice udeřili podruhé ve druhé třetině. Martin Slabý nejprve clonil Pavlátovi při střele od modré, kterou domácí brankář vyrazil právě ke Slabému, který kotouč pohodlně poslal do brány - 3:2.

Možnost trestného střílení měli na začátku třetí třetiny taktéž Piráti. Jan Svoboda byl při svém průniku faulován a z následného nájezdu přelstil Berana blafákem do bekhendu - 4:2.

Dvoubrankový rozdíl ale netrval dlouho, za pár desítek vteřin využila Energie přesilovou hru. Od modré čáry vystřelil Martin Slabý a přidal tak třetí branku Západočechů a zároveň svou druhou v utkání - 4:3.

Právě dvoubrankový střelec Slabý dostal v polovině závěrečné periody osobní trest na deset minut a poté i trest do konce utkání za nesportovní chování. Hosté zkoušeli v závěrečných chvílích hru bez brankáře, kterou ale nevyužili a Piráti tak zásluhou Michala Stínila ustanovili závěrečné skóre střelou do prázdné brány na 5:3.

Ohlasy trenérů

Radek Šíp (Chomutov): Opět se po roce u nás projevila nervozita, která byla vidět hlavně v první třetině, i když jsme jí vyhráli 3:0, tak výkon byl nervózní. Ve druhé třetině začaly hrát Vary důrazněji, což nám dělalo velký problém. Třetí třetině dopadla tak, jak dopadla. Připsali jsme si první vítězství a doufám, že v pátek odehrajeme lepší utkání.

Lukáš Lomický (Karlovy Vary): Do utkání jsme chtěli nastoupit úplně jinak, ale první třetina nebyla z naší strany vůbec dobrá. Byli jsme hodně vylučovaní a dali jsme si vlastně i první gól. Ve druhé třetině jsme se nenechávali tolik vylučovat a tým se zvedl. Hráli jsme aktivně, víc jsme bruslili a soupeře jsme k ničemu nepustili. O přestávce před třetí třetinou jsme si řekli, že jsme na koni, a že se Chomutov musí bát o výsledek. Bohužel se nám nepovedlo udržet nervy na uzdě, což nás stalo důležité hráče a také síly ke konci zápasu.