HC Energie Karlovy Vary

V Nošovicích probíhá unikátní výstava zlatých medailí

Poprvé v historii české hokejové extraligy jsou k vidění na jednom místě zlaté medaile, které si pověsili na krk vítězové nejvyšší soutěže. Unikátní sbírku tvoří 21 medailí, které zapůjčily hvězdy české extraligy jako Martin Straka, Jiří Dopita či Jaroslav Hlinka. Součástí sbírky je také medaile, kterou v roce 2009 získal Václav Skuhravý. Nechybí ani sada medailí pro letošní vítěze extraligy. Výstava probíhá v pivovaru Radegast v Nošovicích a k vidění je do 3. dubna. Její prohlídka je součástí prohlídkové trasy pivovarem.
Výstavu viděl i ředitel extraligy Josef Řezníček: „Myslím, že každému hokejovému fanouškovi se při pohledu na medaile rozbuší srdce. Každá má v sobě velký příběh, je v ní promítnuta obrovská dřina a radost zároveň.“

Co vedlo Radegast k uspořádání takové mimořádné výstavy, popisuje jeho marketingový manažer Miroslav Peichl: „Když se Radegast stal před více než dvěma lety oficiálním pivem extraligy, slíbili jsme hlavně zábavu a zážitky pro fanoušky. Věřím, že tato výstava bude jedním z nich. Zvu všechny do Nošovic, aby si přijeli pohled na medaile užít. Rád bych také poděkoval hráčům, kteří medaile zapůjčili a umožnili tak tento náročný projekt zrealizovat.“

Každá z medailí patří současnému či bývalému hráči. Největším „dodavatelem“ je Jiří Dopita se sedmi medailemi, čtyři zlaté kovy zapůjčil Jaroslav Hlinka. V Nošovicích jsou k vidění i medaile od Martina Straky, Petra Lešky či Jana Peterka. Celkem tedy 21 medailí od roku 1994 do roku 2014. Zajímavým bonusem je pak sada medailí, které získají vítězové letošního play-off.

Unikátní výstava probíhá ve Varně Jaromíra Franzla, přes kterou vede exkurzní trasa pivovarem. Na prohlídku pivovaru je lepší se objednat předem na telefonu 558 602 566. Pivovar je otevřen od pondělí do soboty. Medaile budou v Nošovicích k vidění do 3. dubna. Více se dozvíte na stránkách pivovaru Radegast.

Josef Řezníček pózuje se sadou medailí pro extraligový ročník 2014/2015.