HC Energie Karlovy Vary

KVA-KLA 4:3: Skvělé závěry třetin

M a r i á n s k é  L á z n ě - Na mariánskolázeňském zimném stadionu sehráli hokejisté Karlových Varů v rámci podporu hokeje ve svém regionu středeční utkání Tipsport Cupu proti Kladnu. Energie rozhodla o svém vítězství před asi 300 diváky až samotném závěru, když v 58. minutě skóroval Libor Pavliš. Zisk dvou bodů je však posunul do čela tabulky skupiny D Tipsport Cupu.
Tipsport Cup & příprava léto, 2. kolo, st 21.8.2002
Karlovy Vary
Kladno
4:3
7. Kraus, 19. Hašek, 40. Balázs, 58. Pavliš – 14. Kysela, 22. Skuhrovec, 28. Klimt. Rozhodčí: Rejthar – Pešek, Rouspetr. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 300.

Komentář k utkání

Karlovy Vary odstartovaly duel v Mariánských Lázních, kde se v současné době místní nadšenci opět snaží posunout hokej zpět alespoň na druholigovou úroveň, náporem. V 7. minutě otevřel skóre Jakub Kraus, ovšem bojovně hrající hosté využili ve 14. minutě přesilovou hru a Robert Kysela vyrovnal. Energie se proti bojovně hrajícím hostů prosadila do konce třetiny ještě jednou. Síť za Orctem rozvlinil děčínský útočník Hašek, který je v klubu na zkoušku.

Hned v úvodu druhé třetiny však vyrovnal při signalizované výhodě Radim Skuhrovec, který odehrál po zranění první zápas za Vagnerplast, a v polovině zápasu dostal Kladno do vedení Tomáš Klimt. Karlovy Vary v tomto období nevěděly co hrát a do zápasu je vrátil až gól Davida Balázse těsně před druhou sirénou.

Ve třetí části měly oba týmy několikrát šance rozhodnout zápas. Nakonec se potvrdila pravda z prvních dvou třetin, že Karlovy Vary mají vynikající finiš. Necelé tři minuty před koncem po hrubé chybě kladenské obrany při rozehrávce dopravil puk do sítě Libor Pavliš. Záverečná snaha Kladenských o vyrovnání už byla marná.

Ohlasy trenérů

Ohlasy připravujeme.