HC Energie Karlovy Vary

Tvrďák Gulaši se vrací do Karlových Varů!

Vedení HC Energie připravilo pro všechny fanoušky klubu výbornou zprávu. Ve čtvrtek 4. června uzavřelo roční smlouvu s obráncem Michalem Gulašim, který po tři sezony patřil k oporám karlovarské defenzivy a stal se i prvním vítězem statistiky Radegast index. Podoba obrany je jeho příchodem definitivně uzavřena.

Okolnosti příchodu osmadvacetiletého beka přiblížil generální manažer HC Energie Miroslav Vaněk. „O Michala byl zájem z jiných extraligových klubů, silně se o něj zajímal například Chomutov. Jsme velmi rádi, že se nakonec rozhodl právě pro Karlovy Vary. Michal se do přípravy A-týmu zapojí 28. července. Ve smlouvě si vymínil klauzuli, že v případě lukrativní nabídky ze zahraničí může odejít v období 1. prosince – 31. ledna. Vedení klubu se přesto rozhodlo takovou smlouvu podepsat. Do 6. prosince totiž bude odehrána už polovina základní části. Stejnou klauzuli měl v uplynulé sezoně ve smlouvě Vladimír Sičák, nakonec však v Karlových Varech nejen že vydržel až do konce ročníku, ale podepsal i nový kontrakt. Věříme, že s Michalem to bude podobné. Michal je aktuálně jediným hráčem, který v období do 30. 4. 2016 může podobnou klauzuli uplatnit.“

Michal Gulaši v Karlových Varech působil od sezony 2011/12 do sezony 2013/14. V zeleném dresu nastoupil ke 177 mistrovským utkáním a ačkoli nevynikal počtem získaných bodů, vždy patřil mezi nejspolehlivější články karlovarské defenzivy. Uplynulý ročník strávil ve švédském Södertälje.


Michal Gulaši si v sezoně 2013/14 nasadil zelenou helmu pro vítěze ankety Radegast index