HC Energie Karlovy Vary

Víc střílet a hrát jednodušeji, velí po prvním duelu Rachůnek

Většina extraligových celků už měla odehraný alespoň jeden přípravný duel, to Energie na něj musela čekat až do čtvrtka. Západočeši odcestovali na led pražské Slavie, které však podlehli 2:5. Premiéru v karlovarském dresu si v Edenu odbyl také Tomáš Rachůnek, jedna z letních posil. Čtyřiadvacetiletý forvard si uvědomoval, že ve hře obou celků byla spousta chyb, na kterých se musí zapracovat. „Je to teprve začátek a všechno se ještě musí doladit. Spíše jsem se rozkoukávali,“ říkal po zápase.

Na Slavii jste odehráli první přípravný zápas. Jak se vám po pauze hrálo?
Byl to náš první zápas, a tak jsem se spíše rozkoukávali. Nehrála naše první lajna, museli jsme si vystačit jen se třemi formacemi. Tím pádem to pro nás bylo ze začátku fyzicky velmi náročné, pak už jsem to ale rozdýchali… Každým zápasem se v tomto ohledu budeme zlepšovat. Dá se tedy říct, že to kvůli tomu byl i takový kondiční test.

Většina týmů, včetně Slavie, už nějaké ty přípravné duely odehrála. Jak těžké bylo hrát vůbec první zápas?
Každý rok je to velmi složité, ale tak to prostě je. Konečně je ten první zápas za námi. Teď se můžeme soustředit na další a zlepšovat se.

Může vás alespoň těšit, že jste s rozehranějším soupeřem dlouho drželi krok?
Vytvářeli jsme si dost příležitostí, občas jsem to ale překombinovali. Chce to hrát jednodušeji, víc střílet a následně se tlačit do brány. Nesmíme to hrát jako bago. Postupem času se to bude určitě zlepšovat. Rozhodně si k tomu dnešnímu výkonu ještě něco řekneme.

Na to, že se hrál jen přípravný zápas, bylo na obou stranách hodně vyloučených a drobnějších potyček. Čím to?
Většina to byly fauly hokejkou. Pravděpodobně je to tím, že je to teprve začátek a týmy nemají tolik nabrusleno. Žádný podstatný problém bych v tomto ohledu ale nehledal.

Pomohl vám už první zápas odhalit nějaké nedostatky, na kterých budete muset zapracovat?
Musíme zlepšit obranu a hlavně se tlačit pořádně do branky, také chybí střelba. Na Slavii jsme těch gólů mohli dát více, hlavně ve druhé třetině. Namísto jednoduchého zakončení jsme ovšem někde hledali hráče navíc.

Na co se pokusíte zaměřit v dalších duelech? V přípravě asi není prioritou přehrát soupeře nějakým vysokým skóre…
Samozřejmě ale chceme každý zápas vyhrát. Musíme pracovat na obraně a v útoku to zkusit hrát přímočařeji. Pak si myslím, že budeme moct být spokojení jak po výsledkové, tak po herní stránce. Je to teprve začátek a všechno se ještě musí doladit.

V přípravě vás čeká dalších devět utkání. Jak kvalitní bude celkově ten program letních zápasů?
Samozřejmě všechno to budou kvalitní týmy. Máme tam zápas s Plzní, Chomutovem a dorazí i jeden z ruských mančaftů. Příprava je hodně pestrá. Myslím, že to bude velmi dobrý test před celou sezonou.

Související články