HC Energie Karlovy Vary

Přichází Krajíček, hostování Haška bude o měsíc prodlouženo

K a r l o v y  V a r y - Komplikovanou přípravu prožívá v letošní sezóně v Karlových Varech trenérské duo Sýkora-Votruba. Přípravné období totiž provází celá řada zranění. I kvůli tomu se experimentuje s hráčským kádrem a zkouší se noví hráči. Útočník Jaroslav Hašek, který přišel na zkoušku z druholigového Děčína se trenéru Marku Sýkorovi velmi zamlouvá. "Na to, že hráč dosud hrál pouze druhou ligu, podává opravdu výborné výkony. Věřím, že se klub domluví s Děčínem na prodloužení jeho zkoušky o jeden měsíc a my hráče vyzkoušíme v extraligových zápasech," říká hlavní trenér, který má na paměti jistě i to, že v Děčíně zatím nemají led. Trenér Sýkora byl spokojen i s výkony obránce Lukáše Krajíčka, jenž přišel na zkoušku z Berouna, kam ho na roční hostování uvolnily po skončení uplynulé sezóny České Budějovice. "Dohodli jsme se s Berounem, který má na hráče práva pro tuto extraligovou sezónu, na jednoletém hostování a s Budějovicemi jsme dohodnuti, že budeme mít na hráče předkupní právo," uvádí generální manažer klubu Miroslav Vaněk. Třetí hokejista, kterého klub zkoušel, Tomáš Polanský, se vrací do Kadaně. "Hráč mě v přípravném utkání v Plzni určitě nezklamal. Je to však pravé křídlo a my hledáme někoho na levou stranu. S Kadaní se domluvíme na hráčově střídavém startu," vysvětluje Sýkora.
Střídavý start mají v Energii i další hráči. Patří mezi ně slovenský obránce Martin Kivoň, kterého jako zcela neznámého hráče objevila Kadaň, obránce Roman Prošek s útočníkem Petrem Dominem, kteří budou hostovat v Mladé Boleslavi, a další karlovarský mladík Martin Toms, který se mezi dospělými bude otrkávat v Chomutově. Manažer Vaněk by rád na střídavý start ještě získal chomutovského gólmana Kamila Jarinu a jeho spoluhráče Ladislava Bouška, který odehrál za Karlovy Vary několik extraligových utkání již loni. "Tyto dvě dohody ještě nejsou podepsané, ale s Chomutovem se určitě domluvíme. Rádi bychom si tam navíc vyhlédli ještě jednoho útočníka na střídavý start," doplňuje informaci Miroslav Vaněk.

S přibližujícím se startem extraligy se hráči Energie pomalu uzdravují. Zdraví již jsou obránce Opatovský a útočník Kverka. V nejbližší době budou v pořádku i Bacul se Skuhravým. Útočník Vojtěch Polák již sundal sádru a bruslí. Vážnější zdravotní problémy tak provázejí pouze obránce Němečka. "Ten je po operaci a bude určitě nám chybět delší dobu," smutně podotkl Marek Sýkora.