HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci vedli, první zápas nakonec prohráli v nájezdech


St. dorost: HC Energie Karlovy Vary – Rytíři Kladno 3:4 sn (2:2, 1:0, 0:1 – 0:0)
Ve čtvrtek večer patřil led KV Areny starším dorostencům, kteří zde nastoupili ke svému prvnímu ostrému zápasu nové sezony. V prvním kole přivítali Rytíře Kladno a utkání to rozhodně bylo zajímavé, diváci, kteří dorazili, určitě nelitovali. Po divoké první periodě se utkání trochu zklidnilo, vyrovnalo a nakonec dospělo až do nájezdů, jejichž loterii ovládli hostující Rytíři.
Extraliga staršího dorostu, 1. kolo, čt 3.9.2015
Karlovy Vary
Kladno
3:4sn
2:2, 1:0, 0:1 – 0:0
Branky a nahrávky: 6. Horký (Davídek, Hotěk), 7. Slabý (Bečka), 23. Bečka (Slabý, Prošek) – 7. Zelingr (Kučera), 10. Kubík (Řepka, Šíma), 45. Kučera (Kučera, Blažek), rozh. náj. Kalaj. Rozhodčí: Kostourek – Hynek, Belko. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4.
Karlovy Vary: Beran (od 10. Grančarov) – Bernáth, Pátek, Pajk, Hrůša, Vápeník "A", Novák, Kunc – Hotěk, Davídek, Horký "A" – Chodounský, Pastyřík "C", Kurfürst – Slabý, Bečka, Prošek – Halberštát, Šála
Kladno: Blažek – Kiml, Šíma, Zelingr, Veber, Kučera, Smrž – Kalaj, Kubík "A", Řepka – Hrabík. Pejchal "C", Kučera – Svoboda, Rejzek, Kouba

Komentář k utkání

Od prvních minut se domácí drali kupředu, snažili se o zakončení, což po pár minutách vyústilo v přesilovou hru. Její úvod domácím sice nevyšel, v druhé polovině ale o něco více zatlačili, zaměstnali brankáře Blažka, ale neskórovali. Branky přišly na řadu o něco později a moc se s nimi nešetřilo. Jako první se do střelecké listiny zapsal domácí Michal Horký, který po Davídkově pasu trefil prostor hned vedle levé tyčky. Hostům ale stačilo půl minutky na odpověď, když se Matyáš Zelingr představil karlovarskému publiku perfektní ranou od modré čáry, přesně do růžku. Dvacet vteřin uplynulo ze hry a skóre se znovu měnilo, za Blažkem se opět vlnila síť. Po rychlé akci se prosadil Martin Slabý. Hned na to přišel ale první faul domácích v tomto zápase, hosté se toho zhostili zodpovědně a nabídnutou přesilovou hry využili. Zelingra tak trochu napodobil Adam Kubík, který se svou střelou z vrcholu pravého kruhu trefil taktéž do růžku. Nejen, že vyrovnal, ale také vyhnal Berana z brány, kterého nahradil Grančarov, běžela desátá minuta. Druhá polovina úvodní periody byla také líbivá, jak domácí, tak i hosté si vytvořili pozice ke skórování, ale na obou stranách se několika dobrými zákroky předvedli brankáři.

Druhá perioda byla v porovnání s první nudná, ale rozhodně jsme také viděli několik krásných akcí. Nejspíše na pokyn trenéra Eismanna nastoupili domácí dorostenci do druhé části velmi aktivně, čehož se jim podařilo poměrně rychle využít. Po necelých třech minutách zvedl diváky ze sedaček, a to doslova, Jan Bečka, který se předvedl parádní akcí po pravém křídle, zakončenou bekhendovou střelou do horního pravého růžku. Hra i nadále plynula velmi rychle, oba celky si vytvářely mnoho šancí, ty ale končily u brankářů. Jak Filip Grančarov, tak i Tomáš Blažek předváděli výborné zákroky a chvílemi dováděli útočící hráče možná až šílenství.

Do závěrečné části vstoupily oba celky sice s respektem a určitým zklidněním hry, příliš dlouho jim to ale nevydrželo a hra se opět dostala do rychlého tempa. Domácí hned po pár minutách dostali výhodu přesilové hry, ta se po chvilce stala spíše nevýhodou. Po rychlé rozehrávce Tomáše Blažka se totiž po asistenci Michala Kučery dostal do úniku Jakub Kučera, který toho využil a dokázal se prosadit. Skóre sice bylo vyrovnané, hra ale moc ne. Hosté z Kladna měli chvílemi jasnou převahu, nedařilo se jim ale toho využít. Největší šance přišla shodou okolností v dalším oslabení, to se ale zaskvěl Grančarov. Ačkoliv bylo poté k vidění ještě několik dalších šancí, nikdo žádnou nedokázal proměnit, a tak utkání došlo až do prodloužení. Energetici ho hráli dost pasivně, Blažek moc práce neměl. To ale ani Grančarov, hosté toho během krátké doby moc nevymysleli. O vítězi prvního utkání nové sezony tak rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých se nakonec po vítězné brance Adama Kalaje radovali hosté.

Fotogalerie