HC Energie Karlovy Vary

Už není kam uhnout, musíme do toho po hlavě, velí Gulaši

Karlovarská Energie své poslední přípravné utkání zvládla. S odřenýma ušima vyhrála nad Litoměřicemi 3:2 a zakončila tak část, ve které v podstatě o nic nešlo. Alespoň o body ne. Před sebou má už jen ostrá extraligová utkání. My jsme před nimi vyzpovídali Michala Gulašiho.

Michale, vyhráli jste v generálce na extraligu nad Litoměřicemi. Byl to ubojovaný, ale přeci jen vítězný zápas...
Je to tak, konečně vítězství. První a druhá třetina byla katastrofa. Třetí třetinu jsme začali trochu hrát a bruslit a udrželi jsme sxoupeře v pásmu. Vybojovali jsme si šance a tím pádem jsme dali i nějaké góly. Získali jsme tím i trestné střílení. První dvě střídání to ale bylo z naší strany hodně špatné.

Čím to je, že se nedařilo?
Je to tím, že nedáváme góly. Nebyli jsme takoví důrazní před bránou. Předposlední a poslední zápas jsme měli dvacet střel a to je hrozně málo. My těch střel potřebujeme ještě více a potřebujeme větší důraz do brány, abychom ty góly začali dávat. Nemůžeme spoléhat na to, že budeme dávat krásné góly. Budeme mít góly, které budeme muset vybojovat, vydřít a zatlačit to tam i s gólmanem.

Měli jste málo pohybu, soupeři byli na puku dříve a jak se říká, chyběly vám nohy.
Všechno je to o pohybu. Je to hodně o bruslení a když se na to podíváme, tak všechny mančafty, ať jsme hráli v Břeclavi nebo kdekoliv, tak jsou všichni nabruslení a pokud nebudeme bruslit také, tak to bude špatně.

Nemůže to být například únavou, přetrénováním?
Přetrénovaností určitě ne. Já si myslím, že je to v každém z nás. Někdo to má nastavené tak, že na něj padla deka, nemůže dát gól, tak mu nejdou nohy. Někdo to má zase tak, že se mu momentálně nedaří. U každého je to individuální. Já si myslím, že přípravu můžeme uzavřít a naštěstí jsme vyhráli poslední zápas a já doufám, že nám to pomůže do prvního utkání extraligy a tam se od toho odpíchneme.

Utekl vám začátek utkání s Chomutovem, kde jste po pár vteřinách inkasovali a to samé se opakovalo s Litoměřicemi. Co musí tým udělat proto, aby se tohle nestávalo?
Já si myslím, že první střídání s Chomutovem jsme soupeře zatlačili, vytvořili si menší tlak a najednou z toho vznikl protiútok, jedna střela, bum a gól. Teď to bylo podobné. Nevím, jestli to je shoda náhod, ale měli bychom se zaměřit na začátky zápasů, protože nemůže vstupovat do utkání, když je to jedna nebo dva nula. Pak se to hrozně těžko dotahuje. Na tom musíme zapracovat.

Čeká vás týdenní přestávka před startem extraligy. Jak bude probíhat?
Budeme dělat to, co nám nešlo. Takže budeme samozřejmě cvičit přesilovky, které musíme jednoznačně vylepšit. V dnešní době bude v této situaci padat nejvíce gólů a na tom musíme ještě zapracovat hodně. Samozřejmě se bude pracovat ještě na nějaké taktice.

Když se podíváme na začátek extraligy. S Plzní jste se potkali v přípravě již dvakrát a odehráli jste vyrovnaná utkání...
Dvakrát jsme s nimi remizovali. Na nájezdy jednou prohráli, jednou vyhráli. Ve všech zápasech je to jen o nás a hlavně o hlavě. Musíme si věřit a sami jsme se přesvědčili o tom, že s nimi můžeme hrát vyrovnaně, můžeme je porazit, cokoliv. Takže by tam neměl být žádný strach nebo respekt a jít do toho po hlavě a urvat body.

Jak byste celkově zhodnotil přípravu, když vynecháme to, že se vám střelecky nedařilo?
Samozřejmě ty začátky, jak jde člověk po té přípravě na led, má tam nějaký tréninkový záhul. To bylo náročné. Od toho soustředění se to ale zlomilo, trochu se polevilo, abychom se dostali do takového klidu a i ty přípravné zápasy. Je to hrozně těžké. Přišlo spousty nových hráčů a všechno si sedá. Já věřím v to, že to bude dobré. Přípravu bych ohodnotil tak, že jsme si na to všichni sáhli a víme co jeden od druhého můžeme čekat. Teď už není kam uhnout a prostě se půjde.

Děkuji za rozhovor!

Související články