HC Energie Karlovy Vary

Klub poprvé v novodobé historii vstupuje do sezony bez Gen. partnera

V minulém týdnu vedení HC Energie Karlovy Vary s.r.o. sdělil 1. místopředseda dozorčí rady společnosti Sokolovské Uhelné a.s. pan Ing. Jaroslav Rokos, že Sokolovská Uhelná a.s. musí nadále bohužel trvat na pozastavení finanční podpory našemu klubu, neboť doposud nedošlo k vyjasnění obchodního sporu mezi společností Sokolovská Uhelná a.s. a společností ČEZ a.s.

Pro náš hokejový klub je toto sdělení velice závažným problémem, na základě kterého budou muset následovat zásadní opatření a vedení klubu bude muset vstoupit do jednání s vedením Karlovarského kraje, vedením města Karlovy Vary a dále pak se všemi podnikatelskými subjekty, které s klubem spolupracují a klub podporují, jak následně s touto zcela zásadní informací naložit a jakým způsobem dál řešit zabezpečení extraligového hokeje v Karlových Varech.

V tuto chvíli celou vzniklou situaci řeší společnosti zastoupené v Koncernu Holoubek. Vedení těchto společností je vedené snahou zachránit financování extraligové sezony 2015/2016 tak, aby nebyl ohrožen sportovní, technický, provozní a ekonomický chod extraligového týmu HC Energie Karlovy Vary.

Sokolovská Uhelná a.s. byla po dlouhá léta naprosto nepostradatelným a silným partnerem našeho klubu. Celé vedení HC Energie včetně majitele klubu pevně doufá, že výše uvedený obchodní spor mezi Sokolovskou Uhelnou a.s. a ČEZ a.s. bude v co nejkratší možné době zdárně ukončen a že společnost Sokolovská Uhelná a.s. se bude moci vrátit k podpoře našeho klubu a nejen jeho. V případě, že by se tak nestalo a společnost Sokolovská Uhelná a.s. by byla nucena zastavit veškerou finanční podporu sportu, kultuře, zdravotnictví a sociálním věcem v regionu, nezbyde vedení HC Energie Karlovy Vary v čele s jeho majitelem Karlem Holoubkem, nic jiného, než se pokusit získat pro klub nového Generálního partnera.

Jelikož považujeme extraligový hokej v Karlových Varech za celoregionální záležitost, budeme vyvíjet obrovské úsilí na všech frontách společenského, politického a podnikatelského života, tak abychom extraligový hokej v Karlových Varech zachovali i pro sezonu 2016/2017 a sezony následující.

Pro letošní sezonu tzn. 2015/2016, zůstávají sportovní cíle stejné, jaké jsme deklarovali již v přípravném období A-mužstva, tzn. snaha o vybojování minimálně předkola play-off.

Dne 10. 9. 2015 se od 14:00 uskuteční v prostorách salónku restaurace Becherplatz tisková konference, které se zúčastní za HC Energie Karlovy Vary s.r.o. – generální manažer Miroslav Vaněk, sportovní manažer Jaromír Kverka, hlavní trenér týmu Karel Mlejnek a kapitán týmu Radek Duda. Na této tiskové konferenci budou diskutovány všechny další detaily extraligové sezony 2015/2016 v Karlových Varech.