HC Energie Karlovy Vary

Mládež: Mladší dorost stále na vítězné vlně

I uplynulý týden se nesl ve znamení hokejových bitev mladých nadějí karlovarského klubu. Stoprocentní bilanci si i po čtvrtém kole drží hráči mladšího dorostu, kteří doposud neztratili ani bod a právem drží první místo v tabulce Západní skupiny. Dařilo se i hokejistům žákovských kategorií, kteří si připsali na své konto převážně vítězné úspěchy. Kompletní výsledkový servis a stručné info o jednotlivých zápasech naleznete v našem článku.

ELIOD Extraliga mladšího dorostu

3. kolo – 10. září

HC Energie Karlovy Vary - PZ Kladno 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)
Branky: Šik, Šťastný, Holub, Zavřel
Asistence: Novotný, Hudečka, Křemen, Šťastný, Zavřel, Poizl
Utkání bylo poznamenáno špatnou a neefektivní koncovkou domácích. Konečný výsledek mohl vypadat úplně jinak, protože většinu utkání byli karlovarští aktivn2j39 a dokázali soupeře přehrávat, ale špatně řešili gólové situace. Přitom v samotném utkání se často dostávali do přečíslení, ve kterých však nebyli schopni si dát finální přihrávku nebo situaci zakončit individuálně. Také chyběl dostatečný důraz v zakončení a pohotovost v předbrankovém prostoru. Zisk tří bodů, i přes tyto nedostatky, byl zcela zasloužený.

4. kolo – 13. září

HC Letci Letňany - HC Energie Karlovy Vary 2:3 (2:0, 0:1, 0:2)
Branky: Křemen, Jiskra, Hudečka
Asistence: Jiskra, Šťastný
Hostům se vůbec nevyvedla první třetina, ve které je domácí jednoznačně přehrávali a zaslouženě si vytvořili dvoubrankový náskok. Zbylé dvě třetiny pak odehráli s naprosto jiným obrazem hry a jejich výkon gradoval v posledních deseti minutách, kdy dokázali utkání strhnout na svoji stranu. Hráči Energie si tak znovu ověřili, že bez stoprocentního nasazení a pokory nemůžou být úspěšní se žádným soupeřem a první třetina musí být pro mladé energetiky ponaučením do dalších utkání. Za dalších čtyřicet minut si hráči zaslouží uznání za odhodlanost. Pochvalu zaslouží i výkon brankáře, který tým v úvodu udržel ve hře o dobrý výsledek.

Žákovská liga starších žáků ročníku 2002

3. kolo – 12. září

Rytíři Kladno - HC Energie Karlovyy Vary 3:11 (2:3, 0:4, 1:4)
Branky: Sapoušek 3, Mareček 2, Matoušek 2, Bokštefel 2, Binias, Korčmaroš
Asistence: Mareček 2, Binias 2, Sapoušek 2, Krutina, Korčmaroš, Bokštefel
Ke druhému utkání vycestovali Západočeši do Kladna, kde se utkali s místními Rytíři. Hosté vstoupili do utkání aktivně a vytvářeli si velké množství brankových příležitostí, ale v koncovce nebyli dostatečně přesní. Postupem času se v zakončení zlepšovali a nakonec dokráčeli k jasnému vítězství.

4. kolo – 15. září

HC Energie Karlovy Vary – Piráti Chomutov 3:3 (1:1, 2:0, 0:2)
Branky: Černý 2, Matoušek
Asistence: Smolka, Vondráček Ben., Mareček
Ke druhému domácímu utkání přijel nedaleký Chomutov. Karlovarští vstoupili do utkání opět velmi aktivně, vytvořili si několik dobrých příležitostí, ale podařilo se jim vstřelit pouze jednu branku a Chomutov ještě do konce první třetiny šťastně vyrovnal. Ve druhé třetině byli domácí v koncovce o malinko přesnější a ujali se vedení o dvě branky. Postupem času však převzali Chomutovští iniciativu a domácí často přehrávali. Logickým vyústěním bylo srovnání skóre. Oba celky se nakonec po šedesáti minutách rozešly s remízou.

Žákovská liga starších žáků ročníku 2002 a 2003

2. kolo – 12. září

HC Energie Karlovy Vary (r.03) - HC Baník Sokolov (r.02/03) 3:5 (0:2, 2:1, 1:2)
Branky: März 2, Fuksa
Utkání starších žák; přineslo vyrovnanou bitvu dvou rivalů. V první třetině mladí energetici přestříleli Baník v poměru 14:7, ale právě Baník byl po první třetině šťastnější a třetinu vyhrál 0:2. Právě první třetina rozhodla utkání, když karlovarští nevyužili řadu šancí. Ve druhé části se hra vyrovnala, ale mladí Karlovaráci dokázali pouze snížit na 2:3 gólem v přesilové hře. Ve třetí třetině dokázali energetici sice vyrovnat, ale Baník pět minut před koncem opět strhl vedení na svoji stranu a své vítězství pojistil gólem do prázdné branky.

Žákovská liga mladších žáků ročníku 2004

3. kolo – 12. září

Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary 5:7 (1:0, 3:4, 1:3)
Branky: Czingel, Dvorožňák, Galla, Hofmann, Zahraj
Asistence: Voroščuk, Zahraj
K prvnímu venkovnímu utkání zajížděli hráči do Kladna, kde je čekal velmi kvalitní a silný soupeř. Domácí si po celou dobu utkání udržovali optickou převahu, hosty ale velmi dlouho držel nad vodou výkon brankáře Hajduka. Z protiútoků byli navíc hráči Energie velmi nebezpeční, takže po dvou třetinách byl výsledek utkání nerozhodný 4:4. V poslední části ale hosté velmi brzy inkasovali a i díky nedostatku fyzických sil po drtivém tlaku Kladna nakonec domácím podlehli.