HC Energie Karlovy Vary

Junioři podlehli Slavii nejtěsnějším možným rozdílem

JUN: HC Energie - HC Slavia Praha 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
V rámci pátého kola nejvyšší české juniorské soutěže dorazila na karlovarský led pražská Slavia, která zpočátku nebyla lepším týmem, ale přesto se v první půli dostala do vedení. Domácí po celé utkání svírala střelecká bezmoc a jejich nasazení tak postupně uvadalo. Hned z kraje třetí třetiny se navíc Slavia dostala do dvoubrankového vedení a domácí, i přes následné snížení, už nedokázali utkání zvrátit. Karlovy Vary si tak připisují už třetí prohru v řadě. Z nepříznivé bilance se budou moci vyprostit už v sobotu v Litvínově.
DHL extraliga juniorů, 5. kolo, čt 17.9.2015
Karlovy Vary
Slavia
1:2
0:1, 0:0, 1:1
Branky a nahrávky: 43. Davídek (Beránek, Michálek) – 17. Ječný (Saňa), 41. Adam (Ječný). Rozhodčí: Grech – Havelec, Fiala. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:1. Diváci: 83. Střely na branku: 41:39. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Karlovy Vary: Frček – Michálek, Rulík, Dudek, Vodička, Pajk, Beer – Čejka, Osmík, Davídek – Beránek, Janata, Vrána – Tamáš, Babka, Hendrych – Hauzr, Procházka, Svoboda. Trenér: Jiří Žůrek
Slavia: Frodl – Adam, Saňa, Hůla, Zderadička, Straka, Valík – Nestrašil, Ječný, Heldák – Furch, Tejral, Poruba – Kohút, Josefus, Červený – Kašek, Mareček, Vyskočil. Trenér: Petr Novák

Komentář k utkání

Do první třetiny vkročili lépe domácí, kteří prověřili brankáře Frodla prakticky hned po rozehrání. I nadále byli aktivnější a Slavia se dostávala do útoku jen velmi zřídka. Energetici měli jednoznačně více ze hry a vytvářeli si i velmi nebezpečné šance. Například, když vystihl rychlou rozehrávku hostů Jakub Vrána, který obešel jediného zbývajícího obránce, ale bekhendem už si s gólmanem neporadil. Poté si domácí vytvořili perfektní nápor, když od modré nahazoval Rulík, jehož střelu tečoval Janata, který poté se svým ofenzivním kolegou několikrát dorážel, ale Frodla nepřekonali.

Ve druhé polovině třetiny měl asi největší šanci Beránek, který dostal od hrazení přihrávku do mezikruží před odkrytou klec, ale proti jeho pokusu Frodl stačil včas vystrčit beton. Nakonec se ale prosadila jako první beztak Slavia. Sudí poslal za zdržování na trestnou lavici Čejku a hosté své početní výhody ihned využili. V závěru přesnou střelou otevřel skóre Filip Ječný. Na jehož zásah mohl ještě v poslední minutě odpovědět Ondřej Beránek, ale opět neuspěl a Slavia odcházela do kabin v lepším rozpoložení.

Ve druhém dějství byli lepší zase Pražané, kteří bezzubé Karlovy Vary začali přehrávat. Domácí začali hrát více tvrdě a tempo nechali utvářet spíše soupeře. Z toho také pramenilo jejich časté vylučování, kterého ale Slavia již využívat nedokázala. V jedné z nich ale byla velmi nebezpečná. Největší šanci měl asi Zderadička, který stál úplně volný před Frčkem. Ale karlovarský brankář proti němu však bleskurychle vyjel a znemožnil mu střelu. Energie si šance vytvářela jen díky protiútokům, ale také se nedokázala stále prosadit. A nepříliš atraktivní hrou se oba týmy přes druhou třetinu jen přenesly a do šaten odcházely za nepozměněného stavu.

Třetí třetina začala velmi pestře. Už v první minutě se hosté po přesném zakončení Luboše Adama dostali již do dvoubrankového vedení. Bleskurychlý vstup Slavie do třetiny však domácí tým neodradil a ten dokázal o chvíli později odpovědět. Ondřej Beránek se prosmýkl podél hrazení za branku, odkud našel před bránou volného Milana Davídka, který bekhendem zasunul puk pod Frodla, a byl tak prvním, který rozvlnil síť. A i nadále se pokračovalo ve velkém tempu. Hrál se velmi atraktivní hokej se spoustou šancí na obou stranách. Tempo však postupně opadalo a čím více se blížil závěr utkání, tím to bylo na ledové ploše vypjatější. Nakonec už se však ochozy KV Areny žádné branky nedočkaly a domácí si tak připsali na konto už třetí prohru v řadě.

Ohlasy trenérů

Jiří Žůrek (HC Energie Karlovy Vary): V první třetině tam nebyla žádná energie a žádný náboj. Z naší strany vůbec nic. Podržel nás především brankář Frček, který chytal opravdu skvěle. Až ve třetí třetině tam byla nějaká snaha se o výsledek porvat. Dostali jsme rychlý gól, ale brzy jsme se dostali zpět do kontaktu. Měli jsme i nějaké šance, kterých jsme nevyužili, ale to nic nemění na tom, že my jsme si to dnes za ty první dvě třetiny vůbec nezasloužili.

Fotogalerie