HC Energie Karlovy Vary

Závorka: Na těžké soupeře se vymlouvat nemůžeme

Energetici v Brně podali velmi nadějný výkon, přesto i po třetím kole zůstávají s nulou na bodovém kontě. Utkání v moravské metropoli zhodnotil Tomáš Závorka, který se mezi tyče vrátil po jednozápasové pauze.

Tomáši, jak byste zhodnotil utkání s Kometou?
Hodnotí se mi to špatně, protože nemáme ani bod. Po dvou třetinách to bylo 2:2 a chtěli jsme nějaký bod odvézt. Říkali jsme si, že závisí na jediné chybě. Bohužel jsme se nechali dvakrát za sebou vyloučit, dostali jsme dva góly a neměli jsme sílu něco se zápasem udělat. Byly tam určitě i nějaké pozitivní věci a ty si musíme přenést do dalších zápasů. Bohužel pořád jsou tam i nějaké chyby z mojí strany.

Góly od Kováčika byly velmi podobné...
Ano vypadalo, že byly oba góly podobné. Ten první byla moje chyba, Kováčik trefil puk trochu na placku. Puk šel po zemi, mezi kruhy se lehce zvedl, sjel mi po hokejce a srazil jsem si ho mezi ruku a tělo. Takové střely bych měl chytat. Při druhém gólu měl dost času si střelu připravit, přede mě spadl domácí hráč a zaclonil mi výhled. Kováčik trefil kotouč na zadní tyčku, nestihl jsem reagovat, protože jsem puk neviděl. Viděl jsem nápřah, ale pak jsem puk ztratil a snažil jsem zasáhnout do prostoru nohou a rukou. Bohužel to škrtlo beton a zapadlo o tyčku.

Po třech kolech jste bez bodu, ovlivňuje to vaší psychiku?
Příjemné to není samozřejmě. Jsem v klubu už pátým rokem a start do sezóny je špatný pokaždé. Nebudu říkat, že nám to nijak nevadí, ale musíme bojovat. Nic jiného nám nezbývá. Na těžkého soupeře se vymlouvat nejde, bodovat se dá s každým a my musíme hrát jako tým a nějaký následující zápas vyhrát. Tím si zvýšíme sebevědomí a přestaneme dělat chyby, které nás teď srážejí.

První dvě třetiny byl váš výkon velice dobrý...
Přesně tak, první dvě třetiny jsme hráli velice dobře, byli jsme nebezpeční v útoku, v obraně kluci blokovali spoustu střel. Kometa chodila hodně do brány, což je vždy pro brankáře hrozně nepříjemné. Domácí navíc měli dost vysoké útočníky, kteří dobře clonili. Přesto naši kluci mnoho střel zastavili. To jsou věci, na které musíme navázat a opřít se o ně, abychom v dalších zápasech byli úspěšní.

V neděli vás čeká další těžké utkání se Spartou, s čím do zápasu půjdete?
Po třech zápasech bez bodu to bude určitě těžké, pro mě ani nebude podstatné, že jde o televizní nebo těžké utkání. Pro mě je každý zápas důležitý, ať už je to příprava nebo živý přenos v televizi. Doufám, že v neděli nastoupím a ukážu vše, co ve mně je a snad získáme první tři body.

Související články