HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Rohan o povedeném utkání se Spartou


Energetici po třech nevydařených zápasech konečně zabrali a na domácí půdě porazili pražskou Spartu, která byla doposud bodově stoprocentní. Svůj podíl má na tom také útočník Karlových Varů Tomáš Rohan, který byl, i přestože si nepřipsal ani jeden bod, na hřišti vidět a to v kladném smyslu slova.

Karlovarští hokejisté v prvních třech zápase, tedy proti Plzni, Třinci ani proti Kometě nezískali ani jeden bod a už to s nimi nevypadalo příliš dobře. Zlepšující se výkony však daly za své v zápase 4. kola Tipsport extraligy proti Spartě, kterou dokázali porazit 6:3. “Jsme maximálně spokojeni. Byl to těžký zápas. Šli jsme do toho s tím, že by to byl čtvrtý prohraný zápas v řadě, což není úplně příjemné. Šli jsme si tedy pro tři body, to jsme si splnili a bylo to úžasné,“ neskrývá radost mladý útočník Karlových Varů.

Energetikům ani v jednom ze tří předchozích zápasů nevyšel start do utkání. V ani jednom utkání nedokázali vstřelit úvodní branku a dostat tím soupeře do nepříznivé situace. To se ale změnilo v zápase proti pražské Spartě, kdy Karlovarští vstřelili dvě branky hned v úvodní minutě dějství. “Abych se přiznal, tak jsem to cítil už před zápasem. Měli jsme takovou bojovnou atmosféru a říkal jsem si, že to prostě nemá kam uhnout a povedlo se, paráda,“ říká spokojený Tomáš Rohan.

Po dvou rychlých brankách Energie se hra vyrovnala a Sparta začala být více a více nebezpečná, což vyústilo v její dvě branky, které znamenaly vyrovnání. Ve druhém dějství však Karlovy Vary vstřelily čtyři branky a rozhodly tak o osudu utkání. Čtyři branky vstřelili brankáři Pöpperlemu, další dvě pak Lukášovi, který svého kolegu vystřídal v 25. minutě. Myslím si, že si vybrali svůj den, díky bohu. Myslím si, že i náš bojovný výkon tomu hodně přidal,“ říká k rošádě v brankovišti šestadvacetiletý útočník.

Druhá třetina byla ze strany Energie opravdu povedená a soupeři z Prahy nedali hráči ze západu Čech v této části hry v podstatě žádnou šanci. “Chleba se lámal, když jsme dali na 4:2. Když je to o dvě branky, tak máte takovou tu jistotu. Pak jsme dali na 5:2, na 6:2 a už se to dohrálo. Je dobré, že se kluci už ostříleli. Baťa (Martin Barek pozn. redakce) dal gól, Mary (Rostislav Marosz pozn. redakce) dal gól a to těm hráčům strašně moc pomůže a bude to jen lepší.

Další zápas čeká energetiky až v pátek, kdy zajíždí k souboji do Pardubic a následně přivítají na domácím ledě tým Mladé Boleslavi. “Chceme jet do Pardubic s cílem urvat tam maximální počet bodů. Neměli nic moc začátek, ale koukal jsem na tabuli a všiml si, že porazili Třinec, takže si myslím, že to bude těžký soupeř.“

Po prvních dvou zápasech byla Plzeň i Třinec, se kterými Energie prohrála, stoprocentní. Po dalších dvou kolech mají však stále stejný počet bodů a tabulka Tipsport extraligy je ohromně vyrovnaná. “Může se vyhrát s kýmkoliv, může se s kýmkoliv prohrát. Sezona bude hrozně vyrovnaná a do každého zápasu se musí dát maximám,“ říká na konci rozhovoru Tomáš Rohan.

Související články

Preview k zápasu | so 19.9.2015

Porazí energetici doposud stoprocentní Spartu?