HC Energie Karlovy Vary

Gríger po premiéře v TELH: Jsou to cenné zkušenosti

Středeční zápas na ledě Sparty Praha byl extraligovou premiérou pro útočníka Davida Grígera. Dvacetiletý odchovanec Popradu patří do širšího kádru Energie a sezonu načal v prvoligové Jihlavě. V našem rozhovoru přiznává předzápasovou nervozitu ale i radost z šance, kterou od trenérů dostal.

Davide, jak hodnotíte svůj první extraligový zápas?
Je skvělé, že se vyhrálo. Máme vydřené vítězství na ledě Sparty a nálada je teď výborná. Tím, že to po mě byl první zápas, jsem byl mírně nervózní, ale potom už to ze mě spadlo.

První třetina byla nevydařená, v té třetině jste naopak soupeře dostávali pod tlak. Čím to bylo?
Snažili jsme se nepropadávat, vše jsme tlačili do brány. Za stavu 1:1 to vše bylo o jednom gólu, mohli jsme ho dát my, nebo Sparta. Byla to trochu nakonec loterie.

Kdy jste se dozvěděl, že nastoupíte?
Po domácím zápase Jihlavy, když jsme hráli s Havířovem, mi trenér pověděl, že ráno se mám hlásit na tréninku A-mužstva. Po zápase jsem si zabalil věci a jel jsem do Karlových Varů.

Jak jste se před zápasem cítil?
Nervozita je při premiéře normální, ale hlavně jsem byl rád, že si můžu zahrát. Jsou to velmi cenné zkušenosti. Je skvělé, že jsem dostal možnost zahrát si českou extraligu. Pořád na sobě budu pracovat, abych hrál co nejlépe a zvýšil produktivitu týmu.

Sparta dala v neděli Třinci sedm branek, vy jste jí povolili jen jednu. Čím to?
Každý zápas je jiný. Samozřejmě Sparta měla šance, nám ale velmi dobře chytal Tomáš Závorka. V mnoha situacích nás podržel, byl základem naší výhry. Celou dobu jsme fungovali jako jeden tým, a to nám přineslo dva body.

Díky za rozhovor!

Související články