HC Energie Karlovy Vary

Mládež: Mladší dorost v čele extraligy!

Další týden plný hokejových bitev za sebou mají mladí hokejisté karlovarské Energie a o zajímavé výsledky nebyla nouze. Výtečně se letos prezentují hráči našeho mladšího dorostu, kteří se po dalších dvou vítězstvích v uplynulém týdnu posunuli na samotný vrchol západní skupiny své soutěže. Dařilo se však i ostatním žákovským kategoriím našeho klubu, za zmínku jistě stojí remíza osmáků v Litvínově, který v letošní sezoně vůbec poprvé ztratil body či vysoké výhry nejmladších hráčů v minihokeji. Kompletní výsledkový servis a informace o jednotlivých zápasech naleznete v našem článku.

Eliod Extraliga mladšího dorostu

11. kolo – 15. října

HC Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Branky: Holub, Šik, Novotný
Asistence: Pištěk 2, Maydl, Šik

12. kolo – 18. října

HC Energie Karlovy Vary - Písek 7:3 (2:1, 3:0, 2:2)
Branky: Novotný 3, Šik, Hudečka, Maydl, Zavřel
Asistence: Šik 4, Ptáček 2, Pištěk, Šťastný, Černý
V obou utkáních byli karlovarští lepším týmem. Oba soupeře díky dobrému pohybu dokázali přehrávat a vytvářet si velké množství brankových příležitostí, ale právě jejich využívání vidí trenéři jako velký problém. V určitých situacích hráčům chybí i kreativita řešení v zakončení a koncovka je pro soupeře často snadno čitelná. Navíc stále chybí i dostatečný důraz v předbrankovém prostoru, kdy v řadě případů chybí pohotovost a větší hlad po vstřelení gólu.

Žákovská liga starších žáků ročníku 2002

10. kolo – 17. října

HC Litvínov – HC Energie Karlovy Vary 5:5 (0:0, 1:2, 4:3)
Branky: Korčmaroš 2, Matoušek, Mareček, Černý
Asistence: Binias 3, Korčmaroš, Mareček
Hosté se drželi herního plánu po většinu utkání, bohužel dvě obdržené branky na hranici regulérnosti v konci utkání jim vzaly vítězství z jejich holí. Výsledná remíza mrzí, ale na druhou stranu po dobrém výkonu jsou karlovarští prvním týmem, který v letošní sezoně sebral Litvínovu body.

11. kolo – 18. října

HC Stadion Litoměřice - HC Energie Karlovy Vary 0:15 (0:5, 0:3, 0:7)
Branky: Pohanka 4, Korčmaroš 3, Remeš 2, Mareček 2, Černý 2, Binias, Bokštefel
Asistence: Binias 8, Mareček 4, Pohanka, Vondráček Robin, Remeš, Korčmaroš, Černý
Karlovarští si hladce poradili s týmem z Litoměřic. Domácí hráče převyšovali ve všech dovednostech a zaslouženě vyhráli výrazným rozdílem.

Žákovská liga mladších žáků ročníku 2004

10. kolo – 17. října

HC Litvínov – HC Energie Karlovy Vary 5:2 (0:0, 1:2, 4:0)
Branky: Voroščuk 2
Asistence: Mareš, Neubert
Dobrý výkon hostů kazila jen výsledná prohra. Karlovarští drželi příznivý stav velmi dlouho a i díky přísným vyloučením jim došly v závěru utkání síly.

11. kolo – 18. října

HC Stadion Litoměřice - HC Energie Karlovy Vary 5:2 (1:3, 0:1, 1:1)
Branky: Mareš, Vican
Asistence: Czingel, Mareš
Po náročné sobotě, kdy svedli karlovarští velmi vyrovnaný a nakonec malinko smolný zápas v Litvínově, cestovali hned následující den k dalšímu měření sil do Litoměřic. Oproti sobotnímu duelu však z nohou karlovarských vyprchala aktivita a potřebné nasazení, proto zejména první formace Litoměřic de facto řídila celý zápas, vytvářela si mnoho šancí a nakonec rozhodla o celkovém vítězství. Velkou pochvalu ovšem zaslouží obránci Energie, kteří obě dvě těžká utkání absolvovali na dvě obranné dvojce.

Žákovská liga mladších žáků ročníků 2004/2005

7. kolo – 17. října

HC Energie Karlovy Vary - SK Kadaň 8:7 (2:1, 3:3, 3:3)
Branky: Šuma 2, Smýkal 2, Zich, Anton, Kolář, Pastor
Domácí nastoupili do utkání pouze se třinácti hráči do pole, navíc proti věkově mnohem staršímu soupeři, což se projevilo již při předzápasovém rozbruslení, kdy byl výškový a váhový rozdíl mezi oběma týmy patrný na první pohled. Přesto se karlovarští hostů nezalekli a ve velmi pěkném a napínavém utkání podali velmi bojovný výkon. Zcela po zásluze se proto na konci mohli radovat z těsného, ale velmi cenného vítězství!

Žákovská liga starších žáků ročníků 2002/2003

7. kolo – 17. října

HC Energie Karlovy Vary - SK Kadaň 3:3 (2:1, 1:2 a 0:0)
Branky: Sapoušek, Marz, Sapoušek
Asistence: Houdek, Rymon 2, Benda
Karlovarští přivítali na domácím ledě lídra své skupiny z Kadaně. Očekávala se vyrovnaná bitva, což se potvrdilo na výsledku utkání. oba týmy dobře bránily i útočily. Po třetinách 2:1, 1:2 a 0:0 si oba týmy spravedlivě a zaslouženě rozdělily body.

Minihokej

18. října

4.třída

HC Energie Karlovy Vary - HC Čerti Ostrov 15:5
Branky: Terla 6, Skuhravý Jakub 3, Hynek 2, Poizl 2, Hruška, Krejbich.

3. třída

HC Energie Karlovy Vary – HC Čerti Ostrov 11:6
Branky: Nosek 7, Velinská Lucie, Hudík 2, Uxa.