HC Energie Karlovy Vary

Marcel Haščák: Vyrovnání jsem měl na hokejce

Domácí hvězdou pátečního utkání s Libercem byl po zásluze vyhlášen Marcel Haščák. Dvě vstřelené branky udělaly ze slovenského útočníka aktuálně nejlepšího střelce Energie, o gól předstihl Rostislava Marosze.

Marceli, jak hodnotíte zápas s Libercem?
Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas až na góly, které jsme dostali. Vždy to byly nějaké střely z úhlu, které nám tam nešťastně propadly. V neděli hrajeme proti Plzni, je to velké derby, tak doufám, že tam konečně podobné góly dáme i my.

Asi se shodneme, že rozhodly čtyři inkasované góly ve druhé třetině?
Náš největším problémem je, že když dostaneme gól, tak inkasujeme další tři. Tím, jak se nám nedaří, tak po inkasování ještě víc odpadneme. Musíme se na to víc soustředit a poučit se z toho.

Přesto jste se jako tým zvedli a od vyrovnání vás nedělilo mnoho…
Sám jsem to měl na hokejce, měl jsem to trefit. To samé Petr Koblasa. Měl před sebou úplně prázdnou branku a trefil jejich hráče. Liberec by z takové šance dnes gól dal. Chyběla nám troška štěstí, aby to skončilo 5:5, a ten zápas mohl být úplně o něčem jiném.

Vám osobně však zápas gólově vyšel…
Jsem rád, že se mi ty góly podařilo vstřelit a že jsem jimi mohl tátovi poblahopřát k narozeninám. Asi by ho ale těšilo víc, pokud bychom konečně vyhráli.

Díky za rozhovor!

Související články

Preview k zápasu | čt 22.10.2015

Podaří se Energii bodovat proti druhým Tygrům?