HC Energie Karlovy Vary

Junioři pod Krušnými horami opět padli

JUN: Piráti Chomutov - HC Energie 5:1 (1:0, 1:1, 3:0)
Po čtvrteční porážce v Litvínově nestačili karlovarští junioři ani na další podkrušnohorský celek. V Chomutově tahali za kratší konec, avšak definitivní konec jejich bodovým nadějím dala až třetí třetina, kterou Piráti vyhráli 3:0. Jediný gól Energie vstřelil Ladislav Zikmund.
DHL extraliga juniorů, 16. kolo, so 24.10.2015
Chomutov
Karlovy Vary
5:1
1:0, 1:1, 3:0
Branky a nahrávky: 9. Blaha (Kellerstein, Strunz), 33. Krivošík (Részech, Tupý), 43. Részegh (Tupý, Krivošík), 54. Blaha (Strunz, Kaše), 56. Strunz (Dyrynk, Hierman) - 40. Zikmund (Davídek). Rozhodčí: Škrobák – Hrubec, Laczko. Vyloučení: 3:7, navíc Procházka (KVA) 10 min. OT. Využití: 2:0. Střely na branku: 35:22. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.
Chomutov: Lukeš – Páleník, Hajič, Hierman, Hlaváček, Lidák, Novák, Blaha – Wágner, Kaše, Krivošík, Dyrynk, Részegh, Adámek, Tupý, Kellerstein, Rindoš, Strunz, Trapl
Karlovy Vary: Frček – Michálek, Beer, Pajk, Rulík, Dudek, Vodička, Weinhold – Osmík, Nguyen, Zikmund, Čejka, Vrána, Tamáš, Davídek, Hauzr, Hendrych, Procházka, Babka

Komentář k utkání

Do zápasu lépe vstoupili domácí, kteří zkoušeli hned od začátku zápasu ostřelovat Frčka. Ve čtrnácté minutě přihrával Vrána před bránu, ale žádný z jeho spoluhráčů tam nebyl. Skóre otevřel až minutu před koncem první třetiny Lukáš Blaha, který střelou od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 1:0. Minutu po něm se snažil ještě srovnat karlovarský útočník, ale Štěpán Lukeš byl připraven.

Ihned po začátku druhé periody uzamkly Karlovy Vary Chomutov v obranném pásmu, ale nedokázaly nic vymyslet. V pětadvacáté minutě ohrozil Jakub Hierman svatyni Jakuba Frčka. Tři minuty po něm dojel Tamás Részegh puk za bránou Frčka a přihrál mezi kruhy Krivošíkovi, který trefil pouze Frčkův beton. Čas 32:39 a přišel druhý gól Chomutova, když Jiří Tupý přihrál Tamásovi Részechovi, ten přiťukl puk doprava Filipu Krivošíkovi, jenž střílel do prázdné klece - 2:0. Dvě vteřiny před koncem druhé třetiny se trefili Karlovarští. Milan Davídek přihrál zpoza branky do mezikruží, kde stál Ladislav Zikmund, který střílel do odkryté branky - 2:1.

Začátek třetího dějství přinesl třetí gól Chomutova. Jiří Tupý přihrál na pravé křídlo, kde byl připraven Tamás Részegh, který vsítil gól střelou švihem - 3:1. V čase 45:57 se dostal do samostatného úniku Milan Davídek, Lukeš vyrazil jeho pokus před Adama Rulíka, ale ani ten skvěle chytajícího Lukeše neprostřelil. Sedm minut do konce a Piráti okamžitě využívají přesilovou hru. Martin Strunz přihrál Lukášovi Blahovi, jenž se střelou z první nemýlil - 4:1. Minutu po gólu Lukáše Blahy zvýšil na konečných 5:1 Martin Strunz, který dorážel do prázdné klece - 5:1. Chomutovští už nikam nespěchali a dohráli utkání v klidu.

Ohlasy trenérů

Robert Kaše (Piráti Chomutov): Po včerejší prohře jsme si říkali, že ten výkon hodíme za hlavu. Myslím si, že jsme do dnešního zápasu vstoupili slušně. Od první minuty jsme chtěli hrát tu naší hru, což se nám dařilo. Celý zápas jsme měli režii ve svých rukách, myslím že jsme Vary zaslouženě porazili.

Jiří Žůrek (HC Energie Karlovy Vary): Utkání mělo velmi slušné tempo. Chomutov byl lepší. Měli lepší přečíslující situace, lepší přesilovky a hráli důrazněji okolo brány. Díky tomu vyhráli.