HC Energie Karlovy Vary

Harkabus: Jednoduchá hra a bojovný výkon nám přinesly tři body

Letošní extraligovou premiéru si v Třinci odbyli dva útočníci, kteří dosud na svoji šanci čekali v prvoligové Jihlavě. Společně s Matějem Zadražilem navázali Tomáš Harkabus a Martin Kohout na spolupráci z Vlčí smečky a stáli dokonce u vítězné trefy Energie. Harkabus se v našem pozápasovém rozhovoru netajil spokojeností.

Tomáši, jak byste zhodnotil dnešní vítězné utkání?
Byl to strašný boj. Třinec má velmi kvalitní mužstvo, my jsme to věděli a připravili jsme se na to. Trenér nám řekl, jak by si to představoval, my jsme se to snažili plnit a krásně jsme to týmově ubojovali.

Jak obtížné pro vás s Martinem Kohoutem bylo začlenit se hned po příchodu do týmu?
My se s týmem známe velmi dobře a s novými tvářemi jsme se také rychle poznali, takže jsme hned zapadli. Přece jenom jsme z Karlových Varů a snažili jsme se plnit to, co nám trenér řekl. Myslím si, že se to povedlo.

Co byste řekl k výkonu Tomáše Závorky?
Dá se jen dodat, že jsme vyhráli díky němu. Celé nám to vychytal a hlavně jeho zásluhou jsme Třinec porazili.

Ve třetí třetině měli domácí největší optickou převahu, čím to bylo?
Po druhé třetině jsme vedli 3:1, domácí to tedy museli otevřít. Se svým kvalitním mužstvem a zkušenými hráči do toho šli po hlavě, napadali ve čtyřech a my jsme se snažili jen vyhazovat z pásma, hrát jednoduše a neztrácet puky. Myslím, že jsme to zvládli dobře.

S čím půjdete do nedělního zápasu proti Kometě?
Půjdu do toho s tím, abych si plnil své úkoly od trenérů, dobře se vracel do obrany a předvedl bojovný výkon v útoku.

Související články