HC Energie Karlovy Vary

Premiérový střelec Osmík: Hrajeme jako jeden chlap

Energetici v neděli odehráli proti brněnské Kometě velmi povedené utkání, dařilo se jim od samotného začátku a až na úvod třetí třetiny soupeře do ničeho většího nepustili. Hned několik hráčů si připsalo své premiérové trefy v karlovarském týmu, pro jednoho z nich to byla ale první trefa v extralize. Bývalý člen Vlčí smečky, Martin Osmík, poslal Energii do vedení a po zásluze si svou první extraligovou trefu užil.

Martin #Osmík dal včera svůj vůbec první gól v @telh_cz! Puk mu bude cennou vzpomínkou 😊👍

Fotka zveřejněná uživatelem HC Energie Karlovy Vary (@hokejkv),


Martine, jak hodnotíte povedené utkání?
Je super, že se nám podařilo navázat na vítězné utkání v Třinci. Drželi jsme správnou organizaci hry, plnili pokyny trenéra, hráli jsme dost týmově. Dařilo se nám také blokovat střely, využívali jsme šance a i přesilové hry.

Měli jste silný vstup do zápasu a velmi povedenou třetí třetinu…
Ano, máte pravdu. Bylo to hlavně díky týmovému výkonu, kdy všichni hrajeme jako jeden chlap. Hlavně se k nám konečně obrátilo štěstí, takže jsme všechno tohle spojili a dopadlo to tak dobře, prostě se nám všechno dařilo.

Nedařilo se jen týmově, ale i vám osobně. První extraligová branka asi potěší, že?
Je to super, jsem za to moc rád. Hlavní ale v tuhle chvíli je, že to pomohlo týmu a trochu ho to nakoplo, byla to vlastně úvodní branka. Jsme na tom teď i lépe psychicky, snad se to podaří i v dalších zápasech.

Před vámi je nyní reprezentační pauza, není to škoda, když se v posledních zápasech dařilo?
Já myslím, že ne. Je potřeba si také trochu odpočinout, musíme ale také trochu potrénovat, stále je toho ještě hodně co zlepšovat, pak na to můžeme zase pořádně vlítnout. Budeme mít asi nějaké dvoufázové tréninky během pauze, ale více by vám řekl trenér.

V týmu je nyní hodně bývalých členů populární Vlčí smečky. Jaké je spolupráce se staronovými spoluhráči?
Je to super, že můžeme být zase spolu, vidím je po hodně dlouhé době. Je dobré, že dostáváme tolik prostoru, snad to trenérů vrátíme. V juniorce se nám vše dařilo hlavně týmově, doufám, že na to navážeme.

Trefu Martin Osmíka si můžete připomenout v sestřihu od 10. vteřiny.

Související články

Ohlasy k zápasu | st 4.11.2015

Bartek: Škoda, že se teď nehraje

Preview k zápasu | so 31.10.2015

Zazáří Kometa nebo vyhasne? Energie hostí Brno