HC Energie Karlovy Vary

Junioři ztratili v Pardubicích slibně rozjetý zápas

JUN: HC Dynamo Pardubice - HC Energie 7:3 (0:2, 4:0, 3:1)
Zatímco se na ledě KV Areny přetahovaly o body A-mužstva Energie a Pardubic, na půdě Dynama zatím dohrávala svůj zápas juniorská mužstva obou klubů. V Pardubicích začal daleko lépe karlovarský tým a Energie po první třetině vedla o dvě branky. Jenomže jí vůbec nevyšla třetina následující, ve které své vedení ztratila a sama musela dotahovat. Dvoubrankový náskok soupeře už byl pro hosty ve třetí třetině velkým soustem, a ztráta Energie se dále jen prohlubovala.
DHL extraliga juniorů, 19. kolo, pá 13.11.2015
Pardubice
Karlovy Vary
7:3
0:2, 4:0, 3:1
Branky a nahrávky: 28. Krajňák (Pipek), 30. Ružička (Beran), 31. Rudy (Hlaváček), 34. Ružička (Beran), 41. Barkóci (Hoskovec), 49. Hoskovec (Krajňák, Pipek), 58. Ružička (Kusý) – 13. Davídek (Zikmund, Hauzr), 16. Tamáš, 54. Weinhold (Zikmund). Rozhodčí: Kopeček – Kis, Lučan. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 85. Střely na branku: 28:38. Průběh utkání: 0:2, 6:2, 6:3, 7:3.
Pardubice: Červený – Beran, Faltys, Horyna, Kučera, Rudy, Šklíba – Barkóci, Dušek, Hlaváček, Hoskovec, Krajňák, Kusý, Martinec, Pipek, Rohlík, Ružička, Velinský, Voženílek.
Karlovy Vary: Frček (31. Harakal) – Beer, Dudek, Michálek, Pajk, Vodička, Weinhold – Babka, Čejka, Davídek, Hauzr, Hendrych, Nguyen, Svoboda, Tamáš, Zikmund.

Komentář k utkání

Hosté vstoupili do utkání aktivněji a v polovině první třetiny se dokázali dostat do první vážnější šance. Po několika dorážkách ležel gólman Červený na ledě a puk poskakoval v brankovišti, jenže žádný z hokejistů Karlových Varů ho nedokázal dorazit za brankovou čáru. Ve 13. minutě Vary potrestaly vyloučení Davida Voženílka, když po střele Zikmunda uklidil kotouč mezi tři tyče povedenou tečí Milan Davídek – 0:1.

Hostující celek byl v první dvacetiminutovce značně lepší, čehož využili ke vstřelení druhé branky. Tibor Tamáš vypálil za modrou čárou přesně nad levý beton pardubického strážce branky – 0:2.

Ve 28. minutě se Dynamu podařilo vstřelit snižující gól na rozdíl jediné branky, Martin Krajňák s pomocí tyčky dopravil puk do sítě a započal obrat domácích – 1:2.

O dvě minuty později už bylo vyrovnáno, po přihrávce od Berana pronikl před brankáře středem hřiště Adam Ružička, jenž zamířil přesně nad jeho lapačku – 2:2.

Ve 31. minutě se Pardubice ujaly vedení, když střelecký pokus Samuela Rudyho od modré čáry skončil až v hostující brance, což vyhnalo Frčka na střídačku a nahradil ho Jan Harakal – 2:3.

Jenže Harakal dlouho čisté konto neudržel, ránu Adama Ružičky z pravého kruhu pro vhazování pustil lacině za svá záda – 2:4.

Ve 37. minutě Karlovy Vary sice dokázaly dopravit puk za brankovou čáru, pomohly si ale nohou, kvůli čemuž nemohl být gól uznán. V první minutě třetího dějství Dynamo navýšilo svě vedení, když v předbrankovém prostoru důrazný David Barkóci dokázal procpak kotouč mezi betony Harakala až za brankovou čáru – 2:5.

O osm minut později se opět radovali domácí svěřenci, Jakub Hoskovec dostal přesnou přihrávku na levou stranu od Krajňáka, odkud zamířil nad lapačku gólmana – 2:6.

Vary se ale ani po šesté obdržené brance nevzdaly a díky využité přesilové hře dokázaly v 54. minutě snížit na rozdíl tři branek. Střelecký pokus Martina Weinholda z mezikruží se sice otřel o dres Červeného, ale i tak prolétl až do branky – 6:3.

Gólový účet na branky velice bohatého utkání uzavřel Adam Ružička, jenž po pasu od Kusého zakončil mezi betony Harakala, čímž dokonal hattrick – 7:3.