HC Energie Karlovy Vary

Hokejová Tip liga opět začala!

Po roce se opět rozeběhla hokejová Tip liga, která se v letošním roce bude hrát pod názvem Sv. Florián Tip liga. Tak jako v uplynulé sezoně si tak budete moci vyzkoušet svůj odhad při tipování výsledků hokejových utkání v regionu a zasoutěžit si o zajímavé ceny. V prvním kole Tip ligy se nejvíce dařilo Zdeňce Říhové z Karlových Varů.

Co to Tip liga je?

Jednoduše se jedná o tipovací soutěž, ve které se tipuje vítěz utkání. Jinými slovy klasicky jako u sázkových kanceláří tipnete 1 (výhra domácích), 0 (remíza) a 2 (výhra hostí). Samotná soutěž odstartovala již minulý týden, kdy vyšel první soutěžní kupon, který naleznou zájemci o tipování ve všech mutacích regionálních krajských Deníků. Tedy v Karlovarském deníku, Sokolovském deníku a Chebském deníku. Kupony na jednotlivá víkendová kola vycházejí čtyřikrát v týdnu a to od pondělí do čtvrtka.

Jak dlouho soutěž potrvá a jaká jsou pravidla?

Celkem se uskuteční třináct kol. Tipovat lze pouze prostřednictvím originálních kuponů, které najdou tipující na stránkách regionálního Deníku (pondělí, úterý, středa, čtvrtek). Tikety musíte doručit osobně či poštou vždy nejpozději do pátečních 16 hodin do redakcí okresních Deníků. U poštovního doručení rozhoduje razítko na obálce a to musí být páteční. Každý tipující musí nejprve vyplnit tištěný kupon. To je nutné z důvodu registrace do systému. Do kolonky heslo vyplňte jakoukoliv čtyřmístnou číselnou kombinaci, která bude později sloužit jako vaše identifikace.

Jaké je vyhodnocení soutěže, neboli bodování?

Jednička znamená výhru domácích, nula remízu, dvojka vítězství hostů. Dvojtipy či trojtipy jsou nepřípustné. Za každý správný tip se přičítají dva body, za chybný či nevyplněný řádek se bodík odebírá. (příklad: Osm utkání z deseti uhodnu, získám tak šestnáct bodů. Za dva špatné tipy mám mínus dva, takže jsem v kole získal celkem čtrnáct bodů). Maximálně může hráč v kole získat dvacet bodů. Ztratit pak může maximálně deset bodů. Pokud se utkání neuskuteční nebo bude z nějakého důvodu odloženo, zápas nebude hodnocen.

Kolikrát mohu tipovat?

Hrát lze vždy pouze s jedním kuponem, neboť každý účastník dostane přiděleno vlastní identifikační číslo, které se dozví ze středeční výsledkové listiny po svém prvním kole. Při bodové rovnosti v rámci dílčích kol rozhoduje bilance Supertrefy, což je váš tip na počet branek, které předpokládáte, že padnou v zápasech uvedených na kuponu. Dalším pomocným kritériem je celkový zisk bodů v průběžném pořadí. Rodinné nebo firemní souboje nejsou zakázané.

Jaké jsou ceny?

Po třinácti kolech bude vše sečteno, vyhodnoceno a první čtyři borci se opravdu má na co těšit.

Ceny pro celkové vítěze po třinácti kolech:

Hlavní cenou je romantický pobyt v hotelu Císař Ferdinand v Lokti. Druhý hráč v celkovém pořadí se může těšit na permanentní vstupenku HC Energie na sezonu 2016/17. Třetí pak obdrží retro dres HC Energie.

Ceny pro vítěze jednotlivých kol:

V jednotlivých kolech se pak bude rozdávat sedm cen. Celkem bude rozdáno třináct voucherů na grilované selátko do restaurace minipivovaru Sv. Florián v Lokti. Dále pak stejný počet balíčků od společnosti Vera Gurmet z Toužimi, lahví Becherovky, plakátů HC Energie, kartónků piva Karel IV., náplní do ostřikovačů do auta od Auto Mudra, čajových setů od Velta Tea a vstupenek na hokejová utkání HC Energie.

Výherci v 1. kole

V prvním kole Sv. Florián Tip ligy se nejvíce dařilo Zdeňce Říhové z Karlových Varů

Výherci v 1. až 3. kole si mohou vyzvednout ceny v lokálních redakcích Deníku od 9. prosince, tedy až po třetím kole.

1. místo - Voucher pro dvě osoby na grilované selátko Zdeňka Říhová – Karlovy Vary
2. místo - Dárkový balíček Vera Gurmet Slavomír Slepička – Sokolov
3. místo - Láhev Becherovky a plakát HC Energie Miroslav Trousil st. – Cheb
4. místo - Kartónek piva Karel IV. Martin Fryš – Cheb
5. místo - Náplň do ostřikovačů do auta od Auto Mudra Hana Helinská – Stará Role
6. místo - Čajový set od společnosti Velta Tea Václav Bubník – Štědrá
7. místo - Dvě vstupenky na utkání HC Energie Miroslav Tomášek – Toužim

Kompletní výsledková listina

Soutěž Supertrefa

Také v letošním roce sportovní redakce regionálních Deníků zajistila partnera pro bonusovou soutěž hokejové Sv. Florián Tip ligy Supertrefa. Soutěžit se bude o pobyt na horách a nejlepší tipér Supertrefy si po 13 kolech může užít dovolenou. Pravidla jsou jednoduchá. Stačí uhodnout správný počet branek v jednotlivých kolech a automaticky se hráč přihlásí do soutěže o pobyt na horách. Kdo bude mít nejvíce správných tipů po 13 kolech, vyhrává. Při rovnosti tipů rozhoduje lepší postavení v konečné tabulce Tip ligy.

Hned v prvním kole musela o nejlepších hráčích rozhodovat Supertrefa. Správný počet branek tentokrát uhodlo šest hráčů.

1. správný tip: KV0005 Klasna, KV0013 Pichrtová, KV0019 Kotek, KV0039 Helinská, KV0069 Pinc, KV0077 Henkl.

Výsledky 1. kola

Utkání Výsledek Tip
1. ELH: PSG Zlín – Energie KV 3:5 2
2. ELH: Energie KV – Olomouc 1:2 2
3. II.L.: Jindř. Hradec – Baník Sokolov 2:9 2
4. ELJ: Vlčí smečka – Mladá Boleslav 3:3 0
5. ELJ: Vlčí smečka – Liberec 5:3 1
6. LJ: PZ Kladno – J Baník Sokolov 7:1 1
7. LJ: J Baník Sokolov – Letňany 4:4 0
8. ELSD: Chomutov – SD Energie KV 3:1 1
9. LSD: SD Baník Sokolov – Kadaň 3:0 1
10. KLM PK: Nejdek – Pubec Plzeň 8:5 1

V prvním kole padlo celkem 72 branek a to je také správný tip Supertrefy. Počítají se pouze branky, které padly v základní hrací době.

Zápasy 2. kola

1. ELH: Energie KV – Vítkovice
2. ELH: Litvínov – Energie KV
3. II.L.: Havl. Brod – Baník Sokolov
4. ELJ: Třinec – Vlčí smečka
5. ELJ: Vítkovice – Vlčí smečka
6. LJ: Klášterec – J Baník Sokolov
7. LJ: J Baník Sokolov – Hvězda Praha
8. ELSD: Sparta Praha – SD Energie KV
9. LSD: SD Baník Sokolov – Most
10. KLM KK: Mar. Lázně – St. Cheb