HC Energie Karlovy Vary

Radek Duda: Vítkovice jsme nijak nepřekvapili

V pátečním klání se Energie snažila vybojovat důležité body proti Vítkovicím. K týmu se během týdne vrátil Radek Duda a domácím hned pomohl vyrovnáním na 1:1. Bohužel to byla jediná branka, kterou dokázali Karlovaráci vstřelit, a na body tak opět nedosáhli.

Radku, měl jste povedený vstup do utkání, když jste vstřelil vyrovnávací branku. Další góly ze strany Energie ale nepadly. Mohl byste zhodnotit celé utkání?
Nehráli jsme dobře v obranném pásmu, měli jsme pomalý přechod do útoku a v útočném pásmu jsme se neudrželi na puku. Velké množství kotoučů jsme ztratili ve středním pásmu a nepřišel ani žádný smrtící protiútok, nemohli jsme Vítovice nijak překvapit. Neměli jsme se od čeho odrazit. Hosté perfektně bruslili a přehrávali nás. V protiútoku měli drajv, tlačili se do brány a smrdělo to góly. Musíme sportovně uznat, že kluci hráli dobře a zaslouženě vyhráli.

Občas se zdálo, že se vás soupeř snaží rozhodit. Cítil jste to?
Ne, takhle hraje většina týmů, na to jsem už zvyklý.

Během své nucené pauzy jste nastoupil za Sokolov a pomohl k vysokému vítězství. Byla to pro vás možnost trochu si pročistit hlavu a psychicky si odpočinout?
Pro mě to není psychický odpočinek, odpočinu si vždy na ledě. Musím mít čistou hlavu, bojovat, snažit se a vydávat ze sebe to nejlepší, ať už v tréninku a nebo v zápase. Pořád se jen motáme na jednom místě. Tenhle zapeklitý kruh tu trvá již šest let.

V médiích se spekulovalo o vašem odchodu, bylo to na pořadu dne?
Slýchám hodně zvěstí na svou osobu, ale nechává mě to chladným. Soustředím se na svou práci tak, abych týmu nějak pomohl. Snažím se být každý den ten nejlepší.

Jak s odstupem celou situaci s vyřazením z kádru vnímáte?
Co se událo, bylo podle mě zbytečné. Lidi, kteří mě neznají, tak se potom ptají, co jsem zase provedl. Když odpovím, že nic, tak mi nevěří. Je to opravdu nepříjemné a to nejen pro mne ale i pro mou rodinu. Pokud by to takhle mělo pokračovat dál, tak bude zřejmě lepší, když každý půjdeme jinou cestou.

V neděli následuje zápas v Litvínově, jak se na tohoto soupeře připravíte?
Je jedno jestli hrajeme s Litvínovem, nebo s Třincem, všechny body jsou pro nás důležité. Pokud to mám shrnout jednou větou, tak pro mě je nejdůležitější nepřijít si zahrát hokej, ale vyhrát.

Související články

Preview k zápasu | čt 26.11.2015

Oremus a Huna se postaví bývalému zaměstnavateli