HC Energie Karlovy Vary

Závorka: Jsem z toho až znechucený

Tomáš Závorka v pátečním utkání potvrdil pověst jednoho z nejzaměstnanějších gólmanů soutěže. Bohužel ani jeho 38 úspěšných zákroků nepřineslo energetikům body, jedna vstřelená branka byla k úspěchu málo. Stejně jako jeho spoluhráči, byl i Tomáš zdrcený z rány, která přišla 25 vteřin před koncem.

Tomáši, co byste řekl k zápasu s Hradcem?
První třetina byla z naší strany špatná, Hradec nás přehrával. Ve druhé třetině jsme se trochu zvedli a ve třetí třetině se nám podařilo vyrovnat skóre. A co říct k tomu závěru. Hráč to na mě nahodil a puk se velmi nešikovně odrazil od mé hokejky na hokejku soupeře a z jasného bodového zápasu nemáme ani bod.

A jak byste popsal první inkasovanou branku, šlo jí nějak zabránit?
Ztratili jsme puk, přišla střela a Vláďa Sičák tam dal hůl i přes to, že jsem měl dobrý výhled. Tím mi tu střelu zvedl přímo nad rameno. Na to se velmi těžce reagovalo. Vůbec jsem s tím nepočítal. Byl to velmi smolný gól a ještě k tomu do kabiny.

Ještě před inkasováním druhé branky jste měl krkolomný zákrok vleže u tyčky. Zdálo se, že tam jste udržel bod...
Tam nejprve šla střela od modré nebo z kruhu, šlo mi to na prsa. Hráč soupeře mi puk tečoval do betonu, mě to trochu rozhodilo, a pak se snažili dotlačit to až do brány. Já jsem tam jen skočil a kluci už situaci u tyčky dokázali uklidnit. Pak se puk odrazil ke mně a já jsem už jen zastavil hru. Bohužel to nakonec důležitý zákrok nebyl.

Poslední čtyři domácí utkání jste prohráli. Projevuje se to nějak v kabině?
V předcházejících sezónách jsme prohrávali ve venkovních utkáních a museli jsme dotahovat na domácím ledě. Letos hrajeme venku celkem dobře a doma nejsme schopni dotahovat do konce zápasy, kde máme nakročeno k bodům. Samozřejmě každý chce doma vyhrávat.

S čím půjdete do dalšího zápasu proti velmi těžkému soupeři z Liberce...
Já jsem o tom ještě vůbec nepřemýšlel. Soustředil jsem se na utkání s Hradcem a věřím, že i zbytek týmu. Je to pro nás velké zklamání, jsme naštvaní. Já osobně jsem z té poslední minuty možná až znechucený. Bylo to vcelku jednoduché nahození na bránu, já jsem si hlídal mezeru mezi betony. Bohužel se mi to odrazilo od hokejky na modrou a tam už rychle střílel soupeř. Určitě na tom gólu mám svůj díly viny a na Liberec teď vůbec nemyslím. Na nedělní zápas se budeme připravovat v sobotu na tréninku.

Související články

Preview k zápasu | čt 3.12.2015

Hradec vyměnil trenéra a míří do Varů