HC Energie Karlovy Vary

Junioři udrželi dobře rozehrané utkání

JUN: HC Energie - HC Olomouc 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Karlovarští junioři po dvou prohraných utkáních venku se postavili Olomouci, která v pátečním zápase prohrála vysoko 3:10. V první a druhé třetině se Vlčí smečce podařilo vstřelil pokaždé jeden gól a karlovarští junioři po většinu utkání dominovali. Olomouc dokázala Karlovým Varům konkurovat až posledních patnáct minut a podařilo se jí vstřelit gól. Otočit utkání ve svůj prospěch se Olomouci nepodařilo, a tak všechny tři body zůstaly domácí Energii.
DHL extraliga juniorů, 26. kolo, so 5.12.2015, KV Aréna
Karlovy Vary
Olomouc
3:1
1:0, 1:0, 1:1
Branky a nahrávky: 19. Hauzr (Hendrych), 24. Hendrych (Vodička), 42. Weinhold (Rulík, Beránek) – 53. Marek (Horák, Klvaňa). Rozhodčí: Tomáš Zubzanda – Petr Fiala, Michal Havelec. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 95. Střely na branku: 34:19.
Karlovy Vary: Frček (Harakal) – Beer, Rulík"C", Dudek, Vodička, Weinhold – Beránek, Nguyen, Zikmund, Svoboda, Čejka, Vrána, Davídek, Hauzr, Hendrych, Janata, Procházka, Babka
Olomouc: Urbisch (Šoustal) – Nesvadba"C", Spurný, Klvaňa, Galvas, Kališ, Škoda – Heža, Kropáč, Fejko, Beták, Zabloudil, Horák, Macuh, Marek, Konečný, Müller, Kuba

Komentář k utkání

V první třetině se začalo velmi pomalým tempem hry. Lépe se do hry pustili domácí, kteří se snažili od první minuty ohrozit brankáře Urbische, který odolával velmi dobře. Hosté se po několika minutách vzchopili a začali ohrožovat Jakuba Frčka, který od začátku třetiny neměl příliš práce s vychytáváním puků. Malá změna přišla ke konci čtvrté minuty, když byl vyloučen Jakub Vrána za podražení. V přesilové hře se Olomouc ukazovala jako silný soupeř a brankář Frček měl první problémy s vychytáváním všech střel. Změna přišla o dalších čtyřicet vteřin, když Šimon Beták fauloval a byl vyloučen na dvě minuty za hrubost. Jakákoliv převaha na ledě hostů byla pryč. Karlovy Vary začaly přetlačovat svého soupeře a končilo to nejednou potičkou před Jakubem Urbischem. Poté nastala druhá přesilová hra hostů a u puku byli pouze domácí, kterým chybělo velmi málo k vstřelení branky. Celou hru Olomouce držel Jakub Urbisch. V průběhu 15. minuty byl vyloučen Tomáš Ngyuen za podražení a Olomouc vycítila možnost strhnout skóre na svojí stranu a ihned se to projevilo několika šancemi na brankáře Frčka. Ke konci první třetiny se po dlouhodobém nátlaku domácích se podařilo Filipovi Hauzrovi po kombinaci s Jakubem Hendrychem skórovat.

Začátek druhé třetiny přinesl mnoho změn. Olomouc přímo vlétla do druhé třetiny a ihned začala napadat za bránou Jakuba Frčka. Karlovy Vary se velmi rychle vzpamatovaly a ihned také zaútočily. Ze začátku 24. minuty se před bránou snažil Adam Rulík působit chaos, který se brzo vyplatil, když po kombinaci Petra Vodičky a Jakuba Hendrycha, který vstřelil druhý gól Energie v tomto utkání. Olomouc i přes svojí aktivitu ze začátku druhé třetiny schytala studenou sprchu od domácích, kteří navýšili svůj náskok na dva góly. Olomoučtí se snažili otočit nepříznivé skóre tvrdší hrou a v 31. minutě byl za podražení vyloučen olomoucký Jiří Horák. Nátlak domácích neustále pokračoval a brankář Jakub Urbisch měl velké problémy s vychytání všech střel. Hosté se snažili sázet na samostatné úniky nebo rychlého přečíslení svého soupeře. To se jim nedařilo, protože vždy je čekal připravený Jakub Frček, který neměl větší problém s vychytání všech střel. Hosté se stále snažili dostat před brankáře Frčka. Svojí tvrdou hrou se hosté projevili, když těsně před koncem druhé třetiny byl vyloučen Šimon Beták za držení.

Karlovy Vary do třetí třetiny vlétly velmi aktivně a po 69 vteřinách se podařilo Martinovi Weinhlodovi skórovat. Hra nadále zůstávala před brankářem Urbischem, který měl mnoho práce s vychytáním všech střel. Olomouc měla velký problém s překonáním středního pásmo, které kvalitně bránili karlovarští hráči. Po osmi minutách hry ve třetí třetině, se hra začala otáčet v prospěch Olomouce, která začala hrát velmi aktivně ve svém pásmu a při přechodu před brankáře Jakuba Frčka. Domácí se aktivně snažili zklidnit tempo hry a zastavit rozjetou Olomouc. První gól Olomouce přišel v 53. minutě, když Dominik Marek zakončil svůj únik karlovarské obraně střelou mezi betony. Hokejisty hostí to velmi povzbudilo a začalo se hrát daleko více pře Frčkem než v předcházejících dvou třetinách, kdy měl daleko více práce Jakub Urbisch. Domácí si dobře rozehrané utkání snažili udržet s dobrým výsledkem. I když velmi aktivní Olomouc předváděla skvělý hokej ve třetí třetině, otočit skóre se jí nepodařilo.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): My jsme rádi, že se nám po dvou nevydařených zápasech venku podařilo doma podat znovu solidní výkon a získat tři body. Myslím, že s kvalitním soupeřem, který nám kladl velký odpor, jsme se velmi nadřeli na góly. Myslím, že jsme dvě třetiny podávali velmi dobrý výkon a hráli, co jsme chtěli, vytvářeli jsme dobrý tlak na soupeře a tlačili jsme se do brány. Ve třetí třetině jsme mírně polevili, ale vše pro nás zachránil gólman Frček.

Petr Fiala (HC Olomouc): My jsme v přecházejícím zápase v Plzni dostali deset gólů. Pro nás bylo hlavní udržet co nejpřijatelnější skóre. Sice jsme byli pod tlakem, ale těch střel nebylo tolik jako od Plzně. Výsledek je pro nás vcelku lichotivý, ale pro nás to byl neproduktivní a nedůsledný zápas.

Fotogalerie