HC Energie Karlovy Vary

Karlovarští dorostenci neuspěli při utkání s Piráty

SDO: HC Energie Karlovy Vary - HC Piráti Chomutov 1:3 (0:0, 0:3, 1:0)
Po páteční prohře v Plzni se karlovarští starší dorostenci v rámci 28. kola na domácí půdě utkali s chomutovskými Piráty. Napravit prohru se jim však nepodařilo. Osudná se energetikům stala druhá třetina, při níž za sebou padly tři rychlé góly Chomutova a tuto ztrátu se domácím už dotáhnout nepodařilo.
Extraliga staršího dorostu, 28. kolo, so 12.12.2015, KV Aréna
Karlovy Vary
Chomutov
1:3
0:0, 0:3, 1:0
Branky a nahrávky: 44. Slabý – 34. Kulich (Dejmek), 36. Navrátil (Köver), 37. Chlán (Svoboda). Rozhodčí: Michal Kostourek – Daniel Hynek, Štefan Belko. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. Střely na branku: 23:33. Průběh utkání: 0:0, 0:3, 1:3.
Karlovy Vary: Grančarov – Bernáth, Klejna, Vápeník "A", Hrůša, Kunc, Štaif, Kala – Šála, Bečka "A", Petrov, Slabý, Pastyřík "C", Prošek, Horký, Hotěk, Kaňkovský, Kurfürst, Halberštát
Chomutov: Pavlát – Procházka, Bukač, Seemann, Novák, Smutný, Hajič "A" – Köver "A", Veselý, Kulich "C", Lauko, Chlán, Navrátil, Hřebíček, Dejmek, Svoboda, Šilar

Komentář k utkání

Do utkání vstoupily oba celky velmi aktivně, avšak první třetina velkou podívanou nenabídla. Hra se od počátku neustále přesouvala z pásma do pásma. Ani jednomu z týmů se nedařilo udržet útočné pásmo. Jak domácí, tak i hostující obrana skvěle bránila. Během šesté minuty vyvezl kotouč před hostujícího gólmana Pavláta karlovarský kapitán Marek Pastyřík, který následně přihrával Kaňkovskému. Druhému jmenovanému chomutovská obrana znemožnila přihrávku zpracovat a podobná situace se poté opakovala i na druhé straně. V deváté minutě se chomutovským Pirátům naskytla přesilová hra, které však využít nedokázali a o pouhou minutu později se vylučovalo i na jejich straně. V šestnácté minutě rozezvučel svou střelou prostory KV Areny Jakub Navrátil, kterého při samostatném úniku na poslední chvíli ze střelecké pozice vytěsnila domácí karlovarská obrana. V závěru prvního dějství byli na kotouči viditelnější hostující Piráti z Chomutova, ale ani těm se nepodařilo se stavem utkání něco udělat, a tak první třetina skončila bez jediné vstřelené branky.

První polovina druhé třetiny se stále nesla v duchu té první bezbrankové. Oba týmy se snažily za každou cenu získat kotouč. Ihned po úvodním vhazování se kotouče zmocnili hosté, kteří se snažili založit útok, při čemž jim domácí obrana nedovolila kombinovat. Dvě minuty po začátku této třetiny se na straně Pirátů vylučovalo, a domácí energetici tak měli možnost zahrát si první přesilovou hru tohoto utkání. Využít ji se jim nepodařilo, jelikož hostující obrana a gólman předvedli velmi kvalitní zákroky. Ve 26. minutě se vylučovalo na straně domácích, ale Karlovarští hru v oslabení výborně ubránili. O dvě minuty později se opět naskytla šance Jakubu Navrátilovi, jehož střela opět mířila pouze na tyč Grančarovovy svatyně. Energetici vyslali na chomutovského brankáře několik střel, ale ani jednou se jim nepodařilo Pavláta překonat. Poté následovaly tři rychlé branky Chomutova. Ta první padla ve 34. minutě, kdy Grančarovovu svatyni zasáhl svou střelou z mezikruží chomutovský kapitán Jaroslav Kulich. Na další gól chomutovských Pirátů jsme se dlouho nenačekali a dvě minuty po tom prvním kotouč do sítě karlovarské branky poslal Jakub Navrátil. O třetí gól Chomutova se zasloužil ve 37. minutě Petr Chlán, který svou táhlou střelou z levého kruhu zakončil do Grančarovem odkryté branky. Ani po třetí inkasované brance se domácímu týmu nedařilo dostat ze spárů Chomutova, a domácí brankář Grančarov si tak připsal několik dalších zákroků. Domácí po druhé třetině do kabiny tedy odešli se třemi inkasovanými brankami a sklopenými hlavami.

Poslední třetina toho opět moc nenabídla. V úvodu tohoto dějství se domácí snažili dostat před chomutovského brankáře Pavláta, ale hostující obrana jim to znemožňovala. Ve 44. minutě se do šance dostal Radek Prošek, k němuž se kotouč dostal těsně před Pavlátem, jeho pokus překonat chomutovského gólmana mu však nevyšel. Chvíli na to se do samostatného úniku dostal Martin Slabý, jenž si najel až do levého kruhu, odkud bez větších obtíží poslal kotouč za Pavlátova záda. Dvě minuty po první vstřelené brance Karlových Varů se na jejich straně vylučovalo, a hosté si zahráli další přesilovou hru, kterou domácí dokázali ubránit. Ve 48. minutě se do šance dostal ujíždějící Jakub Köver, kterého na poslední chvíli zastavila karlovarská obrana. O minutu později domácí energetici hráli opět v oslabení, ale ani při této přesilové hře Chomutova jsme se dalšího gólu nedočkali. Během 52. minuty přelstil chomutovskou obranu Albert Hrůša, avšak úspěšně zakončit se mu nepodařilo, jelikož Pavlát se stačil rychle přesunout a jeho střelu včas vyrazit. Energetikům se následně v závěru nabídly další dvě přesilové hry, ale ani těch se jim nepodařilo využít, a se stavem utkání už nic nezmohli. Po zaslouženém vítězství si domů cenné tři body odvážejí chomutovští Piráti, a karlovarští energetici dále zůstávají bez bodu.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Soupeř prokázal svoji kvalitu, byl v utkání jasně lepší. Nám chybí nasazení i obyčejný zápal pro hru, a s tím budeme těžko bodovat.

Martin Szakal (Piráti Chomutov): K dnešnímu utkání jsme přistoupili s tím, že musíme vyhrát a podařilo se to. Nečekali jsme, že soupeř bude odevzdaný, více bránil, takže nám se dnes hrálo dobře.