HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka předvánoční zápas nezvládla

JUN: HC Energie - HC Kometa Brno 3:5 (1:1, 0:1, 2:3)
Karlovarští junioři po nedělní předehrávce s Jihlavou se postavili soupeři z Brna, který měl dlouho pauzu. Utkání bylo už ze začátku velmi vyhrocené, ale ani hattrick Ladislava Zikmunda nestačil na zastavení Komety, která v zápase dominovala a vyhrála 5:3.
DHL extraliga juniorů, 29. kolo, po 21.12.2015, KV Aréna
Karlovy Vary
Kometa Brno
3:5
1:1, 0:1, 2:3
Branky a nahrávky: 11. Zikmund (Hendrych), 52. Zikmund (Svoboda), 56. Zikmund (Vrána) – 6. Grünwald (Havlát), 35. Nováček (Dupjajku), 47. Kratochvíl (Horký, Kupčík), 55. Kratochvíl (Dvořák), 60. Dvořák. Rozhodčí: Michal Kostourek – Štefan Belko, Ondřej Kokrment. Vyloučení: 7:5. Využití: 3:4. V oslabení: 0:2. Diváci: 125. Střely na branku: 28:37.
Karlovy Vary: Frček – Beer, Pajk, Rulík "C", Dudek, Vodička, Weinhold – Beránek "A", Nguyen, Zikmund "A", Svoboda, M. Čejka, Vrána, Tamáš, Hauzr, Hendrych, Janata, Procházka, Babka
Kometa Brno: Slavíček – Švejda "A", Štancl, Šnajnar, Kubeš "A", Kabelka, Zukal, Kupčík "C" – Havlát, Lunter, Dvořák, Nováček, J. Čejka, Horký, Garčic, Dupljaku, Kratochvíl, Grünwald, Hroudný

Komentář k utkání

V první třetině se ihned ujali puku hosté, kteří velmi aktivně hráli ve středním pásmu a dokázali několikrát ohrozit domácího brankáře Jakuba Frčka. První změnu stavu zařídil hostující hráč Hynek Grünwald, který dostal přihrávku od Roberta Havláta a poslal tak Brno do vedení. Následovalo vyloučení Adama Rulíka za nedovolené bránění.

Karlovy Vary dokázaly odpovědět na inkasovanou branku v 11. minutě, když svůj první gól vstřelil Ladislav Zikmund. Od vstřelení branky se na puku drželi domácí, kteří ukazovali své kvality a soustavně se drželi v útočné třetině. Další vyloučení na domácí straně přišlo v 17. minutě, když byl vyloučen Dominik Beer za sekání. Brněnští nevěděli, jak vyzrát na domácí, kteří byli v oslabení velmi aktivní a nepouštěli hosty do žádné z vyložených situací.

Na puku se ze začátku druhé třetiny se ocitli domácí, kteří začali svižněji. Kometa se snažila konkurovat rozjetým domácím, ale nestačila. Karlovy Vary pokračovaly v tvrdé hře a to se projevilo dalším vyloučením domácích, když byl vyloučen Daniel Babka. Domácí pokračovali v dobré hře v oslabení a pokračovalo se za stejného gólového stavu. Další vyloučení domácích přišlo ve 28. minutě, když byl vyloučen Jakub Vrána. Karlovarští pokračovali ve velkém nátlaku na hosty, kteří začali chybovat a ve 33. minutě přišlo první oslabení pro Kometu, když byl vyloučen Filip Dvořák za držení. Tempo hry se začalo více stupňovat a to se projevilo na hře obou týmů, kteří se snažili vybojovat co nejvíce puků. Ke konci 34. minuty přišlo další vyloučení na straně hostů, když byl vyloučen Michal Kupčík.

Ve 35. minutě přišel další gól a tentokrát na straně Brna, když se prosadil Filip Nováček. Brno začalo více hrát do těla a dohrávat souboje a Karlovy Vary z toho začaly mít problémy s překonáním středního pásma a vytvořením tlaku na brankáře Slavíčka. Ke konci druhé třetiny byli ještě vyloučeni Petr Vodička a Luboš Horký po potyčce před brankářem Zdeňkem Slavíčkem.

Třetí třetina začala velmi aktivně ze strany hostů, kteří se snažili navázat na výborné výkony v posledních deseti minutách druhé třetiny. Jejich nátlak se vyplatil, když ve 47. minutě dokázal skórovat Petr Kratochvíl. Soustavný nátlak hostů vyprovokoval další faul na straně domácích, který odseděl Ondřej Pajk za sekání.

Karlovy Vary se probudily až v 52. minutě, když svůj druhý gól dal Ladislav Zikmund. Pro domácí to byl impuls ke zlepšení hry, ale další skalpel pro domácí bylo inkasování dalšího gólu, když se znovu trefil Petr Kratochvíl. Karlovy Vary však dokázaly velmi rychle odpovědět, když při přesilové hře dokázal svůj hattrick zakončit Ladislav Zikmund. Karlovarští byli jako proměnění a stupňovali svůj tlak na brankáře Slavíčka, který měl plné ruce práce s vychytáním všech střel. Pro hosty přišlo další vyloučení, když byl vyloučen Rostislav Šnajnar za sekání. Karlovy Vary se ke konci utkání pokusily o hru bez brankáře. Tu překazil Filip Dvořák přesnou střelou do prázdné brány, a tak Karlovy Vary po řadě výher prohrály.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Byli jsme bohužel horším týmem, od začátku jsme tahali za kratší konec, soupeř nás dobrým pohybem dostával pod tlak a my jsme si s tím nedokázali poradit. Nehráli jsme tak týmově, jak bychom chtěli. Body jsme si nezasloužili, gratuluji hostům.

Martin Pešout (HC Kometa Brno): Pro nás je toto utkání velmi zdařilé, myslím, že jsme odehráli dobrý zápas. Měli jsme dobrý pohyb, dělali jsme domácím potíže v jejich obranném pásmu. Jen díky výbornému výkonu domácího brankáře jsme nevyhráli o více branek. Je třeba ale pochválit domácí, kteří měli v nohách druhý zápas ve dvou dnech, což bylo trochu znát. Důležité bylo, že jsme vždy odskočili o dva góly a nedostali jsme se pod tlak, což nám v některých venkovních zápasech dělalo trochu problémy.