HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Rachůnek: Na velké oslavy není čas

Jednu velkou šanci nevyužil, přesto vstřelil dvě branky, z toho jednu vítěznou. Řeč je o Tomáši Rachůnkovi, jemuž vyšel úterní zápas s Kometou Brno parádně.

Tomáši, dva body z Brna, hned po reprezentační přestávce, jste spokojeni?
Vzhledem k vývoji zápasu jsme jednoznačně moc spokojeni. Při troše štěstí mohly být body i tři. My však zůstáváme nohama na zemi a radujeme se z každého získaného bodu. V naši situaci to ani jinak nejde.

Jak jste se na Kometu připravovali?
Hlavně jsme si řekli, že musíme hrát v pohybu. Brno má v týmu plno vysokých a mohutných hokejistů, kteří jsou silní na puku a nemá cenu se s nimi přetahovat někde v rozích. Věřili jsme, že když je přebruslíme, můžeme být úspěšní, což se nakonec ukázalo.

I přes dobrý pohyb hrála Energie jen jednu přesilovku, není to málo?
Myslím si, že se hrálo na obou stranách celkem důrazně, avšak čistě. Dávali jsme si hlavně pozor, abychom nefaulovali. Kometa i dneska potvrdila, že má přesilovky velmi kvalitní a pokaždé nás dostala pod tlak. Navíc jsme dvakrát inkasovali. Škoda, že nás oslabení potkalo vždy v nejhorší možný okamžik.

V závěru byl vyloučen váš spoluhráč Rosťa Marosz, jak jste celou situaci viděl?
Přiznám se, že mi ten faul úplně unikl. Vracel jsem se totiž zrovna do obranného pásma. Kluci však na střídačce říkali, že šlo o úplně čisté dohrání. Nevím, důležité je, že jsme to zvládli i bez Rosti.

Možná jste se, i kvůli jeho vyloučení, dostal k trestnému střílení?
Pravdou je, že si nejsem jistý, zda bych byl normálně na nájezd nominován. Ale Rosťa by jel myslím určitě. Celkově však máme v kádru dost hráčů, kteří nájezdy umí a mohou kdykoliv zaskočit.

Jak moc vás rozhodilo, že šel na nájezdy do branky Vejmelka, který celý zápas sledoval z lavičky?
Kdyby mě to rozhodilo, asi bych nájezd neproměnil (smích). Ne, vážně, snažil jsem se soustředit sám na sebe, aby mi neujel puk a tak podobně. Jsem moc rád, že to dobře dopadlo a vstřelil jsem ze svého nájezdu branku.

Od druhé třetiny hrál s vámi na křídle Jakub Svoboda. Jak hodnotíte jeho výkon a jak vůbec zapadl do šatny?
Sedli jsme si myslím výborně. Kuba je přesně typ moderního hokejisty. Výborně bruslí, umí nebezpečně zakončit a ještě je do kombinace. Vyrovnali jsme v podstatě po jeho přímočaré akci, takže super.

Čekají nás Vánoce. Jak je stráví Tomáš Rachůnek a co popřeje fanouškům, kterých do Brna dorazil plný autobus?
My žádné volno nemáme. Budeme poctivě trénovat, abychom byli šestadvacátého na Spartu dobře připraveni a mohli se porvat o další důležité body. V šatně si s klukama dáme, jako každý rok, dárky, ale na velké slavení není čas. Fanouškům chci popřát veselé Vánoce a hodně vítězných zápasů Energie v roce 2016. My se určitě budeme snažit, aby jich bylo co nejvíce.

Děkuji za rozhovor.

Související články