HC Energie Karlovy Vary

Kůs: Musíme koukat dopředu a bojovat

Utkání v Olomouci prohráli karlovarští hokejisté tříbrankovým rozdílem a klesli na poslední příčku tabulky. O osudu celého klání rozhodla první třetina, ve které čelila Energie velkému náporu domácího celku. Nevydařené utkání zhodnotil centr druhé formace Jaroslav Kůs.

Jardo, prohráli jste v Olomouci 0:3. Jak hodnotíte utkání?
Hodnotím ho jednoznačně špatně. Prohráli jsme a nutno říct, že zaslouženě. V zápase nám nevyšlo vůbec nic, Olomouc nás přehrála ve všech herních činnostech.

Jak jste se na utkání připravovali?
Věděli jsme, že je Mora silná do obrany. Výborně obsazuje střední pásmo, což se v neděli ukázalo. Přesto jsme byli dobře připravení, viděli jsme spoustu videí, přijeli den dopředu... Bohužel, nedařilo se nám vůbec nic.

Nejlepší byla ze strany Energie třetí třetina. Co jste si před jejím začátkem řekli?
V kabině byla o druhé přestávce zasloužená bouřka. Chtěli jsme jít do toho naplno, neměli jsme co ztratit. Myslím, že jsme měli místy optický tlak. Ale bohužel, když nedáme branku, nemůžeme myslet na body.

Prohráli jste 3 zápasy v řadě, jak z té krize ven?
Hlavně myslím, že se nesmíme dívat dozadu a pitvat se v tom, co se nám nedařilo. Musíme koukat dopředu. Čeká nás ještě sedmnáct zápasů a v nich musíme jednoznačně bodovat a vytvořit nějakou vítěznou sérii.

Jak moc v kabině a na ledě chyběl kapitán Radim Bičánek?
V šatně je hecířů více, navíc tam byl Radim s námi. Chyběl nám ale hlavně na ledě. Jeho zkušenosti a hlavně důraz, ten by na Olomouc určitě platil.

Přišel jste v průběhu sezony z prvoligové Kadaně. Jak jste se zabydlel v mužstvu a co extraligové tempo?
Já mám především hroznou radost, že mi dala Energie šanci. Dostávám od trenérů velký prostor na ledě, čehož si nesmírně vážím. Nastupuji s Martinem Bartekem, snažím se mu připravovat šance, protože on je ten střelec, který umí dávat branky.

Na kontě máte již deset asistencí, kdy přijde gól?
To bych sám rád věděl. Takhle dlouho jsem na branku ještě nikdy nečekal. Ale neřeším to. Jak už jsem se zmínil. Moje role je připravovat branky spoluhráčům a tu se snažím plnit. Pokud gól nedám a dostaneme se do předkola play-off, budu šťastný.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | so 9.1.2016

Obere Energie Olomouc o první body?