HC Energie Karlovy Vary

Staršímu dorostu se daří, z Moravy veze šest bodů

SD: AZ Havířov - HC Energie 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)
Karlovarští dorostenci zvládli na Moravě obě utkání, domů vezou celkem šest bodů. Soupeři z Havířova nasázeli pět gólů a karlovarský gólman Adam Beran (na snímku) dokázal udržet čisté konto až do konce zápasu. Energetici touto výhrou Havířovu prodloužili sérii prohraných utkání a z jeho ledu po zaslouženém vítězství berou tři body. Další utkání čeká starší dorostence v pátek 29. ledna, kdy je bude hostit Dukla Jihlava.
Extraliga staršího dorostu, II. 8, so 23.1.2016, K&K PNEU Aréna
Havířov
Karlovy Vary
0:5
0:1, 0:2, 0:2
Branky a nahrávky: 14. Tamáš (Kurfürst, Horký), 31. Prošek (Horký, Bečka), 33. Bečka (Horký, Prošek), 47. Prošek (Vápeník, Horký), 52. Tamáš (Kurfürst). Rozhodčí: Roman Mrkva – Tomáš Moravec, Martin Stonavský. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:1. Střely na branku: 21:29. Průběh utkání: 0:5.
Havířov: Sonnek (9. Dufek) – Adámek, Aulehla, Chujac, Szturc, Srníček, Mrowiec (C) – Potočný, Bambula, Strakoš, Pecka, Kristian, Peterka (A), Lenomar, Pawliczek (A)
Karlovy Vary: Beran – Bernáth, Vápeník (A), Hrůša, Pátek, Štaif, Kala – Tamáš, Petrov, Tlačil, Bečka (A), Salnikov, Prošek, Horký (C), Hotěk, Šik, Kurfürst

Komentář k utkání

Úvod zápasu se držel v duchu zakládání útoku ze zabezpečených obran a to u obou týmů. Ani jeden celek se nedostával příliš k zakončení, ale hrálo se převážně ve středním pásmu. V čase 8:02 došlo v havířovské brance ke změně, když byl Sonnek nahrazen Dufkem. Ten zvládal svou úlohu velmi dobře, ale nakonec musel přece jen lovit kotouč ze své sítě už v první periodě. Při vyloučení Lenomara totiž využil přesnou přihrávku Tibor Tamáš, který zamířil přesně k tyči a přesunujícímu se brankáři nedal moc šancí.

Ve druhé třetině byli hosté přece jen o něco aktivnější, ale ve 29. minutě mohl jejich nedorozumění na modré čáře využít Peterka, jeho samostatný únik dobře zablokoval vracející se obránce a havířovskému útočníkovi tak nezbývalo než kotouč pouze nahrnout na Berana. Se startem druhé poloviny zápasu přišly dva rychlé góly, které v podstatě rozhodly o osudu zápasu. Nejprve se na konci jednatřicáté minuty prosadil Radek Prošek a o necelé dvě minuty poté zakončil rychlou souhru celé pětice Karlových Varů Jan Bečka.

AZet si zahrál ještě do konce druhé třetiny přesilovou hru, ale ta příliš nebezpečí nepřinesla a tak byl nejblíže gólu ve 38. minutě opět Peterka, kterého hledal před brankou Potočný, ale obrana Energie i tentokrát obstála.

Závěrečnou třetinu otevřel brzký faul hostů, ale přesilové hry dnes domácím příliš šancí nepřinesly a nejinak tomu bylo v tomto případě. Když ve 45. minutě Dufek předvedl úspěšný semafor na brankové čáře, tak sice zabránil brance, no o dvě minuty později už byl krátký při dorážce Radka Prošky, ten v pádu zasunul kotouč k tyči, kam již nestačil havířovský muž v masce natáhnout beton. 

Konečnou podobu výsledku dala akce z 52. minuty, kdy svou druhou brankou v zápase uzavřel gólový sumář Tibor Tamáš. AZet měl poté ještě několik šancí na přerušení čistého konta brankáře Berana, ale ten ve všech situacích obstál.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (AZ Havířov): Dnes hráči ze sebe odevzdali jednoznačně maximum, a co se týče přístupu k utkání, tak za ten je musím jednoznačně pochválit. Nicméně nám chyběla větší hokejovost a šikovnost v zakončení. Přestože jsme měli šance, tak jsme nevstřelili branku a prohráli.