HC Energie Karlovy Vary

Mlejnek: Záchrana v extralize je jediným cílem

Hokejisté A-týmu se během reprezentační přestávky připravovali na závěr sezony, ve kterém je čeká těžký boj o udržení nejvyšší soutěže. Podle hlavního kouče Karla Mlejnka byly tréninky zaměřeny na koncovku, se kterou se hráči v posledních utkáních potýkali.

Trenére, jaký měl tým program během reprezentační přestávky?
V pondělí a úterý jsme měli volno, od středy jsme pak trénovali. Zaměřovali jsme se na akutní problémy, především tedy na hru v krajních pásmech. Víme, že hlavně s koncovkou máme nyní velké problémy.

Střelba se týmu opravdu v posledních zápasech nedařila. Byla hlavním problémem psychická deka?
Psychika na tom samozřejmě vždy má svůj podíl. My jsme se ale v zápasech jednoduše nebyli schopni udržet na puku v útočném pásmu ani jsme neměli žádné gólové střely, které gólman soupeře nevidí a podobně. Zkrátka tlak do branky jsme měli malý.

Jak to vypadá s marodkou?
Marcel Haščák by už měl být připraven do hry. Nemocní byli Martin Bartek a Jakub Flek. Kuba je nemocný i nadále a s Martinem nemůžeme počítat kvůli disciplinárnímu trestu. Hrát zatím také nemůže Tomáš Rohan, který má zlomenou čelist. Po zranění pak začal trénovat Venca Benák.

Jak v sestavě nahradíte potrestaného Barteka?
Budeme to řešit právě Marcelem Haščákem, který se vrací po dlouhodobém zranění.

Co je podle vás potřeba, aby se tým dokázal vyhnout baráži?
Hráčům říkáme, že si dáváme krátkodobé cíle. Apelujeme na ně, aby se soustředili vždy jen na nejbližší utkání a maximálně se na něj připravili. V naší situaci je to lepší, než si klást nějaké dlouhodobé cíle.

Jak těžká sezona je pro vás osobně?
Samozřejmě sezona je to velmi těžká. Po 11. zápase jsem vedení klubu oznámil, že pokud si myslí, že se situaci zlepší s jiným trenérem, nabízím svou rezignaci. A vedení se tak rozhodlo. Byl jsem připravený i na variantu, že u mužstva nebudu vůbec. Pro Petera Oremuse jsem se snažil udělat to nejlepší, co bylo v daný moment v mých silách. Na konci ledna se situace vyvinula tak, jak všichni víme, a Peter z klubu odešel. Vedení pověřilo mě a Mikyho Antonika. Přijali jsme to a máme jediný cíl, zachránit Karlovy Vary v extralize.

S trenérem Antonikem se asi dobře znáte z dřívější práce u karlovarské mládeže?
Pracuje se mi s ním velice dobře. Hned první den jsme si vyjasnili úkoly. Plnou odpovědnost samozřejmě nesu já, ale snažím se, abychom před týmem v přípravě i během zápasů vystupovali jako rovnocenní trenéři. Chci, aby to tak Miky cítil a abychom i s Pavlem Kněžickým fungovali jako tým.