HC Energie Karlovy Vary

Haščák: Byl jsem rád, že mohu konečně hrát hokej

Energetici předvedli v městě automobilů obrat, na kterém se dvěma trefami podílel navrátilec po dlouhodobé vynucené pauze Marcel Haščák. Jak sám říká, zápas si chtěl hlavně užít, a pochvaloval si, že se mu vydařil. Podstatný je pro něj dvoubodový zisk z ledu, z kterého se obvykle nevozí body snadno.

Marceli, zápas jste přes obtíže v první třetině dotáhli k vítězství. Jaký pro vás byl?
Je pravda, že jsme zápas velmi zle začali, a to nás připravilo o bod navíc. Jsem však rád, že jsme to dotáhli do vítězného konce. Nyní potřebujeme každou výhru.

Důležité byly vaše dva kontaktní góly na 2:1 a 4:3, které vás vrátily do zápasu. Co se vám při nich honilo hlavou?
Co se mi honilo hlavou? Nic. Čtyři měsíce jsem nehrál hokej, tak jsem si to přišel užít. Dalo by se říct, že jsem si to nakonec užil, ale důležitější je teď vítězství. Jsem velmi rád.

Když jste dal ten první gól, kdy byl stav 2:0 pro Boleslav a vypadalo to s vámi zle. Souhlasíte, že vám vytrhl trn z paty a pomohl zlepšit herní projev?
Myslím si, že po té špatné první třetině bylo potřeba, abychom se probudili. Jsem rád, že se nám to podařilo a dal jsem ten gól. Velmi to pomohlo celému mužstvu.

Potom Boleslav znovu rychle odskočila, ale v samém závěru druhé třetiny jste dal druhý kontaktní gól. Jak celá situace z vašeho pohledu vypadala?
Měl jsem už před tím pár dobrých šancí, jedna z nich skončila na břevnu. Vyjel jsem zpoza brány, mohl jsem dát gól a trefil břevno. Tehdy sice gól nepadl, ale vynahradil jsem si to na další přesilovce. Trénujeme to, chodím tam, střílím. Trenér mě nabádal, abych tam chodil a ty góly dával.

Když jsem pak tu vaší druhou branku viděl, říkal jsem si, že je to zřejmě situace "střílej, možná se trefíš". Vidíte to podobně?
Já jsem čekal, když tam Jakub Klepiš stál, a pak jsem vystřelil kolem něj. Když se od modré čáry povede vypálit dobrou střelu přes hráče, brankář ji pak nemůže chytit.

Díky tomu jste do třetí třetiny mohli jít s vidinou zápas ještě otočit. Co jste si v kabině o přestávce řekli?
Nic zvláštního jsme si neřekli. Řekli jsme si, že musíme pokračovat dál a hrát stejně jako ve druhé třetině, protože bojujeme o každý bod a v současné době také každý bod potřebujeme. Jsem rád, že jsme vyhráli.

Když se vrátím ještě k první třetině, kde se ve vašem týmu probudil po takovém začátku takový bojovný duch?
V tomto mohu hovořit jen za sebe. Já jsem čtyři měsíce nehrál a byl jsem rád, že mohu konečně hrát hokej. Chtěl jsem hlavně pomoct mužstvu a povedlo se.

Díky za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | út 16.2.2016

Zpátky do boje, Energie míří do Boleslavi