HC Energie Karlovy Vary

Energie jedná o příchodu posil

K a r l o v y  V a r y - Energii Karlovy Vary zatím patří po sedmi kolech 12. příčka v tabulce. Vedení se rozhodlo oživit kádr novými hráči. Jednání zatím stále ještě probíhají, ale rýsují se již konkrétní jména. "Jednáme o příchodu pardubického útočníka Michala Tvrdíka. Jasněji bude v pondělí," uvedl pro internetové stránky Energie generální manažer Miroslav Vaněk. Druhou možnou posilou by mohl být kladenský mladíček Miloslav Hořava. "Rádi bychom ho získali na střídavý start," dodal Vaněk.
Třiadvacetiletý Michal Tvrdík je pardubickým odchovancem, který extraligu v žádném jiném klubu nehrál. Debutoval v sezóně 1997/98, ve 193 utkáních zatím nastřílel 34 branek. Nejzářivějším okamažikem jeho kariéry byl pro něj asi druhý víkend letošního roku, během něhož vstřelil dva vítězné góly. Nejprve v televizním zápase rozhodl hezkým gólem o vítězství Pardubic ve Zlíně, v neděli pak střelou od vlastní modré čáry (!) rozhodl šest minut před koncem o vítězství na Slavii.

Útočník Miloslav Hořava je starším synem mistra světa z Prahy, který nyní trénuje Znojmo. Svou kariéru zahájil ve švédském MoDo v devíti letech během otcova angažmá. Po třech letech se vrátil na Kladno, aby se v šestnácti do země Tři korunek zase vrátil, tentokrát již sám. V MoDo se vypracoval mezi opory týmu, vedl kanadské bodování. Loni se vrátil na Kladno, které trénoval jeho otec, ovšem o nějaké protekci nemohla být řeč. Teprve když Kladno kleslo na poslední příčku, dostal větší šanci a vysloužil si velkou pochvalu od tehdejšího trenéra Šindela. "Když je mužstvo poslední, měli by se do toho opřít zkušení, mužstvo však táhne mladíček Hořava," řekl tehdy. Hořava však sestupu nezabránil, a protože měl platnou smlouvu, musel zůstat a hrát za Kladno i první ligu.