HC Energie Karlovy Vary

Petr Koblasa: První třetinu jsme totálně zaspali

V utkání s Dynamem se karlovarští hokejisté probudili až po první přestávce, kdy už prohrávali o tři branky. Poté však dokázali zabojovat a k vyrovnání chybělo opravdu málo. Druhou branku Energie vsítil útočník Petr Koblasa, který také celý zápas hodnotí v našem rozhovoru.

Petře, máte za sebou druhý zápas play-out, který opět skončil porážkou..
Bohužel jsme totálně zaspali první třetinu, další dvě třetiny už byly lepší, ale už to nestačilo na to, abychom vyrovnali.

První branka padla už po dvaceti vteřinách..
Já jsem to úplně neviděl. Myslím, že měli velké štěstí. Jejich hráč nějak skákal na modré čáře a se štěstím poslal přihrávku na Sýkoru, který docela slušně a z velmi těžké pozice trefil branku.

Vaší brankou jste snížili na rozdíl jednoho gólu. Jak byste situaci popsal?
Naše šance přišly až ve druhé třetině, ale to už bylo pozdě na to dát tři góly. Hodil jsem to Vránovi za bránu, on mi to suprově vrátil a já jsem střílel do prázdné klece.

Oproti zápasu ve Vítkovicích se vám dařilo častěji střílet...
Každý ví, že počet střel je z naší strany hrozný. Trenéři nám říkali, ať se snažíme střílet ze všech možných úhlů a celkově ať střílíme více. Myslím, že dnes jsme se poslední dvě třetiny tlačili dopředu a střely tam byly.

V sobotu se k týmu připojí Václav Skuhravý, v čem bude podle vás jeho přínos?
Je to pohodový a strašně pozitivní hráč. Je to vidět i na ledě. Dokáže utkání strhnout. I když to možná někdy z jeho strany vypadá přehnaně, na nás na kluky to působí samozřejmě dobře, protože vidíme, že mu to není jedno. Dokáže nás všechny strhnout. Myslím tedy, že přínosem bude.

V neděli vás čeká utkání proti Litvínovu. Co bude nyní cílem, když baráž už je jistá?
Budeme chtít samozřejmě vyhrát. Všichni víme, v jaké jsme pozici, ale to neznamená, že se na to nyní vykašleme a budeme hrát až v baráži. Musíme hrát každý zápas na sto procent, jinak se do toho později nedostaneme.

Díky za rozhovor!

Související články