HC Energie Karlovy Vary

Mladší dorostenci na Spartě ztratili vedení, rozhodne se v neděli

MD: HC Sparta Praha - HC Energie 4:1 (2:1, 2:0, 0:0)
Po domácím vítězství vkročili mladší dorostenci Energie dobře i do druhého čtvrtfinále a brankou Pištěka se ujali vedení. V dalším průběhu jim však sparťané dali lekci z produktivity, otočili na konečných 4:1, a vyrovnali tak stav série na 1:1. O postupujícím do semifinále rozhodne až třetí utkání hrané v karlovarské tréninkové hale v neděli od 16:10.
Extraliga mladšího dorostu, CF2, pá 11.3.2016
Sparta
Karlovy Vary
4:1
2:1, 2:0, 0:0
Branky a nahrávky: 13. Prymula (Čížek, Čermák), 18. Pika (Vitouch), 34. Kozák (Tůma), 35. Čermák (Čížek) – 9. Pištěk (Bernáth, Prošek). Rozhodčí: Prchal – Karda, Štofa. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:0. Diváci: 55. Střely na branku: 34:36. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Sparta: Škorpík – Bureš, Haš, Tůma, Hadamczik, Havlín, Kozák, Kumpošt – Pšenička, Prymula, Čermák, Pika, Gruzman, Vorobjev, Kropáček, Rubeš, Vitouch, Dani, Arnošt, Čížek, Čech
Karlovy Vary: Kašpar – Bernáth, Cankov, Poizl, Dubek, Klejna, Ptáček – Holub, Maydl, Štastný, Křemen, Hudečka, Pištěk, Šik, Fečo, Prošek, Novotný

Komentář k utkání

K tomu, aby mladší dorostenci udrželi postupové naděje, potřebovali porazit Karlovy Vary. Zápas se ale od začátku nevyvíjel tak, jak by si domácí přáli. Po Bernáthově pasu se z mezikruží napřáhl Theodor Pištěk a poslal hosty do vedení. Netrvalo to však dlouho a Sparta dokázala vyrovnat. Ve 13. minutě zužitkoval Čižkovu přihrávku Petr Prymula a tvrdou střelou srovnal vývoj zápasu. A to nebylo ze strany domácích vše. Dvě minuty před koncem prvního dějství našel Vitouch na kruhu volného Jevgenije Piku, který střelou z první poslal Spartu do vedení.

Druhá třetina nabídla o něco bojovnější a agresivnější hokej, než ta první. V souvislosti s tím se stupňovala také vyloučení. Při jedné z dvojnásobných početních výhod domácí znovu udeřili. Za karlovarskou brankou si na Tůmovu přihrávku počkal Viktor Kozák a proti jeho blafáku neměl gólman Kašpar šanci. Sparta nadále pokračovala v tlaku na soupeřovu branku. Dalšího gólu se dočkala již při hře pět na pět. Po zmatku před Kašparovou klecí se nejlépe zorientoval Erik Čermák, který svým důrazem dokázal dopravit puk do branky. Rozhodčí sice chvíli váhali, zda nedošlo k nedovolenému zákroku na karlovarského gólmana, po krátké poradě ale branku uznali.

Později se ukázalo, že Čermákova branka byla tou poslední v tomto utkání. I třetí třetina ale přinesla několik zajímavých akcí. Hosté totiž až do konce nevzdali boj o lepší výsledek a v posledním dějství měli více ze hry. Největší příležitost měl karlovarský Bernáth, který střelou golfem z levého kruhu pořádně protáhl gólmana Škorpíka. A i Sparta měla ke konci utkání solidní šanci na zvýšení náskoku. Hadamczik střílel od modré jen těsně nad břevno. Holešovičtí tedy v utkání zvítězili a série se vrací do Karlových Varů.