HC Energie Karlovy Vary

Energie se znovu utká s Litvínovem, tentokrát venku

Není tomu moc dlouho, co se energetici postavili soupeři z Litvínova. Stalo se tak totiž v posledním utkání, které karlovarští hokejisté odehráli v neděli na domácím ledě. Nyní je tak čeká přímá odveta, avšak nebude to nic lehkého. Trenéři nemohou počítat hned s trojicí hráčů, kteří se zranili či onemocněli, a tak se hledání ideální sestavy musí opět o chvilku odložit. Utkání čtvrtého kola skupiny play-out startuje na Zimním stadionu Ivana Hlinky v 17:30.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

Kdo půjde do baráže, Litvínov nebo Pardubice?

Poslední dvě utkání energetiků přinesla vždy veliké drama, avšak v obou případech si za to mohli karlovarští hokejisté sami. Ani jednou se jim nepodařilo zachytit začátek zápasu, a tak následně museli proti Pardubicím i Litvínovu dotahovat. Proti Pardubicím to nevyšlo, proti Vervě už ano, avšak nakonec stejně o body přišli. Srazilo je to samé, co již několikrát v sezoně – zbytečné vyloučení v závěru, po kterém inkasovali. V posledním utkání navíc o výhře Vervy rozhodl bývalý kapitán Energie, který přestoupil právě do týmu soupeře, Radek Duda.

Nebylo to ale jen o tomto kapitánovi, ale o tom velmi oblíbeném, jehož fanoušci v Karlových Varech vítají s otevřenou náručí. Již pro utkání proti Litvínovu totiž byl k dispozici Václav Skuhravý, jenž po neúspěchu s Kladnem v play-off druhé nejvyšší soutěže vypomůže na západě Čech. A start to byl povedený, právě on totiž zařídil přesnou tečí vyrovnávací branku a radost měl obrovskou.

Ačkoliv Litvínov vyhrál za plný počet bodů, tak po utkání nemohl být až tak úplně spokojený. Ve druhém zápase totiž po nájezdech uspěly i Pardubice. Právě s nimi Litvínovští bojují o dvanáctou příčku, ta je jim ale stále vzdálená, aktuálně na rozdíl tří bodů. Matematika je to jednoduchá – Litvínov musí vyhrát všechna zbylá utkání včetně vzájemného zápasu a také doufat ve výpomoc Energie či Vítkovic, někdo musí Východočechy obrat o body. To ale nebude tak jednoduché, Pardubice totiž zatím v play-off nezaváhaly a ztratily jen dva body, za dvě výhry po nájezdech. Naopak Litvínov může Litovat hned prvního zápasu v play-out, kde ve vzájemném souboji s Pardubicemi přišel o výhru dvě vteřiny před koncem.

O utkání s trenérem Antonikem

Energie naposledy zvítězila na ledě Zlína 21. února, od té doby nic. Osm utkání v řadě a na bodovém kontě nula. „Už to je jeden z důvodů, proč chceme v Litvínově a posléze doma s Vítkovicemi uhrát nějaké body. Ta série proher je vážně hrozně dlouhá,“ přiznává asistent trenéra Mikuláš Antonik. Jenomže bodovat, případně vyhrát v poslepované sestavě, není nic jednoduchého. „Bohužel opět musíme sáhnout do sestavy. Tentokrát z důvodu onemocnění třech levých křídel. Do utkání v Litvínově určitě nezasáhnou Vachovec a Tomáš Rohan, kteří jsou nemocní. Chybět také bude Koblasa, který má naražená žebra,“ přidává Antonik.

Jak budou trenéři řešit ztrátu těchto hráčů? „Opět proběhnou nějaké změny, bohužel. Snažili jsme se nechat po hromadě nějaké dvojice, ale uvidíme, jak to bude na ledě fungovat. Naopak do sestavy se vrací Marcel Haščák,“ pokračuje. Velikou posilou pro tým je příchod Václava Skuhravého. „Je stále pozitivně naladěný a tuto náladu přenáší i na hráče okolo sebe. Jeho přínos pro tým je obrovský, a to nejen na ledě,“ vychvaluje Antonik bývalého kapitána.

I Skuhravý ale bude hrát s jinými hráči, než tomu bylo v utkání s Litvínovem, kde nastupoval s Vachovcem a Hunou. „Tentokrát jsme k němu dali Martina Barteka. O seřazení hráčů na postu levého křídla ještě jasno nemáme,“ říká. Přesto všechno se energetici pokusí překvapit všechny, včetně sázkových kanceláří. Například Fortuna vypsala na vítězství Energie kurz 8,8:1. „Potřebujeme si dokázat, že umíme také vyhrávat. Pokud to nebudeme mít v hlavách, tak bude pro nás baráž velice náročná,“ dodává Mikuláš Antonik na závěr.

Statistiky

Poslední utkání

HC Energie Karlovy Vary - HC VERVA Litvínov2:3 (2:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Huna (Koblasa), 14. Skuhravý (Bartek) – 5. Kubát (Gerhát), 7. Hübl, 59. Duda (Pavelka, Lukeš). Rozhodčí: Pavlovič, Pešina – Pešek, Jelínek. Vyloučení: 10:5. Využití: 1:2. Diváci: 2584. Střely na branku: 19:33. Zblokované střely: 9:13. Hity: 7:1. Vhazování: 37:35. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

HC Energie Karlovy Vary - HC VERVA Litvínov2:3 (2:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Huna (Koblasa), 14. Skuhravý (Bartek) – 5. Kubát (Gerhát), 7. Hübl, 59. Duda (Pavelka, Lukeš) Rozhodčí: Pešina a Pavlovič Vyloučení: 10:5 Využití: 1:2 Oslabení: 0:0 Zásahy: Závorka 30 - Petrásek 17 Diváci: 2584

Související články

Ohlasy k zápasu | so 19.3.2016

Marek Baránek: Byl to pro mě emotivní zápas