HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečku čeká ve čtvrtfinále Sparta, vítěz základní části

Byly to nervy, avšak tuhý boj s Kometou Brno v osmifinále dopadl dobře, a karlovarští junioři se tak mohou vrhnout do čtvrtfinále. Tam je ale čeká soupeř nejtěžší, pražská Sparta jednoznačně ovládla základní část DHL extraligy juniorů, na Vlčí smečku tak čeká pořádná výzva. Svěřenci trenérů Žůrka a Marišky načnou sérii hranou na tři vítězné zápasy dvojzápasem v Praze, doma se pak představí minimálně v jednom zápase. První zápas v pražské metropoli začíná v pátek v 15:15, držte juniorům palce!
Kde sledovat utkání: Online přenos

Pět dlouhých a neskutečně vyrovnaných zápasů trvala osmifinálová série s Brnem, nakonec ale skončila radostně pro karlovarské juniory. Domácí prostředí bylo tentokrát pro oba celky zakleté. Jelikož se Kometa umístila v základní části o příčku nad Energií, měla výhodu začátku v domácím prostředí. Karlovarští junioři ale dokázali v obou zápasech vyhrát, a tak si domů vezli dva mečboly. Ani jeden se jim ale nepodařilo využít, a tak se pro rozhodující pátý zápas přestěhovala série zpět do Brna. Tam si i přes obrovský tlak podařilo Vlčí smečce do třetice vyhrát, a postoupit tak do čtvrtfinále.

HC Sparta Praha – vítěz základní části

HC Sparta Praha – tento soupeř není letos v mládežnických kategoriích na západě Čech zrovna oblíbeným. Mladší i starší dorostenci narazili v prvních kolech play-off na pražský tým a oba celky bohužel vypadly, junioři je tak mohou nyní pomstít. Nebudou to mít ale vůbec lehké, Sparta je totiž vítězem základní části, ve které kralovala a jako jediná si připsala více jak 100 bodů.

Vezměme to postupně. Sparta nezačala sezonu nejlépe, avšak velmi rychle se rozehrála a přišly série výher. Jedna z nich byla započata 16.10 a skončila až 12.12, během té doby zvládli sparťanští junioři vyhrát patnáct utkání v řadě, to je neskutečná porce výher. Do konce základní části pak prohráli jen pětkrát, od 20.2 si navíc Pražané drží zatím osmizápasovou sérii výher.

V osmifinále narazila Sparta na Jihlavu, celek z Vysočiny byl zcela bez šance, avšak nedal se úplně lacino. První domácí zápas Sparta zvládla s přehledem a vyhrála 3:0, v tom druhém to už tak jasné nebylo, i přesto ale Sparta nakonec vyhrála 3:2. Série se poté přesunula do Jihlavy, tam ale byla velmi rychle i ukončena. Pražský celek si rozhodující zápas pohlídal a po výhře 4:1 si domů vezl jistotu čtvrtfinále.

V základní části patřili mezi nejproduktivnější hráče pražského celku Marek Pulkrab (51 bodů – 19+32), Jiří Hozák (43 bodů – 23+20) a Daniel Schwamberger (41 bodů – 11+30). V brankovišti se pak skvěl především David Pírs, který se dostal na 92,43% hranici úspěšnosti zákroků, k tomu přidal jednu vychytanou nulu. V play-off si pak tento brankář drží úspěšnosti na 97,03 %.

Rozpis zápasů

pá 18.3. 15:15 HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary
so 19.3. 13:30 HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary
út 22.3. 15:15 HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha

Případné další zápasy
st 23.3. 18:00 HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha
út 25.3. 15:15 HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary