HC Energie Karlovy Vary

Poslední domácí zápas před baráží, přijíždí Vítkovice

Poslední domácí utkání v rámci skupiny o umístění čeká energetiky už v neděli od 15:30. Do KV Areny dorazí tým Vítkovic, který má už dávno jistotu, že se baráži vyhne a o nic už mu tak nejde. Naopak domácí se před souboji o udržení po devíti porážkách v řadě potřebují dostat do herní pohody. V případě, že by energetici opět padli, vyrovnali by nelichotivý klubový rekord z roku 1997, a sice deseti porážek v řadě.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

Vítkovičtí už o nic nehrají

Neúčast v bojích o mistrovský titul je pro Vítkovice jistě velkým neúspěchem a motivaci už Ostravanům nenabídlo ani play-out. Téměř od jeho prvního kola měly totiž Vítkovice jistotu, že se vyhnou také baráži, a tak už je pro ně závěr sezóny jen pouhou formalitou. V bojích o umístění si dokázaly poradit pouze v prvním kole s karlovarskou Energií a od té doby už si připsaly tři porážky, přesto odcházely z ledu bez bodu pouze jednou. Tým z hranice Slezska a Moravy se tak už může pomalu v klidu soustředit na přípravu pro následující sezonu v nejvyšší české soutěži.

Vítkovičtí v play-out příliš branek nestřílejí, ale přesto by si měla karlovarská obrana pořádně dávat pozor na osvědčené kanonýry, jakými jsou například Rostislav Olesz, či Michael Vandas. V play-out však zatím v kanadském bodování Vítkovic vedou bývalí energetici, Stanislav Balán (2+0) a Marek Hovorka (0+2). Vše tedy zatím naznačuje tomu, že v utkání bude možná rozhodovat každá chybička, protože produktivita není silnou stránkou ani jednoho z obou týmů.

Statistiky

Poslední utkání

HC VERVA Litvínov - HC Energie Karlovy Vary2:1 pr. (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 24. Lukeš (Duda, Pavlík), 61. Hanzl (Lukeš) – 19. Svoboda. Rozhodčí: Fraňo, Horák – Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. Diváci: 3845. Střely na branku: 44:24. Zblokované střely: 22:7. Hity: 9:17. Vhazování: 39:31. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

VIT - Data nejsou k dispozici

Související články

Ohlasy k zápasu | st 23.3.2016

Skuhravý divákům: Potřebujeme vás