HC Energie Karlovy Vary

Kůs: Spadl nám ze srdce obrovský kámen

Po jedenácti porážkách se dokázala karlovarská Energie úspěšně prosadit v úvodním barážovém zápase. Karlovarští perfektně využili nerozkoukanosti soupeře a už ve druhé minutě šli do vedení. Podíl na první brance si připsal i útočník Jaroslav Kůs, které také celé utkání okomentoval.

Jardo, dokázali jste zlomit sérii jedenácti porážek v řadě, to je povzbuzující, že?
Spadl nám ze srdce obrovský kámen. Nikdo neprohrává rád, jsme rádi, že jsme dnes uhráli vítězství a doufám, že v pátek navážeme na toto utkání. Na tento zápas jsme se hodně dlouho připravovali a přesně takto jsme chtěli hrát. V baráži nezáleží na tom, jestli hrajete krásný hokej, naším úkolem je sbírat body. První tři body jsme získali, což je opravdu skvělé, ale my musíme takhle pokračovat dál a sesbírat nejvíce bodů. Myslím, že jsme snad ani nebyli nervózní, byli jsme správně nabuzení a bylo to na nás znát, nejen na nás hráčích, ale na celém zápase.

Druhá třetina z vaší strany již tolik povedená nebyla..
Myslím, že jsme byli trochu pod vlivem toho, že vedeme 3:1. Dukla nás začala přehrávat, zřejmě jsme trochu polevili a Jihlava toho využila a dokázala snížit na rozdíl jediné branky. Rozhodující pro nás byl gól na 4:2, potom jsme už hráli v klidu a dokázali jsme vstřelit další dva góly.

Rozhodujícím faktorem byla třetí třetina, souhlasíte?
Rozhodně ano. Řekli jsme si, že bychom do ní chtěli vstoupit stejně jako do té první. Čtvrtá branka nám k tomu hodně pomohla a povedlo se nám vzejít vítězně. Dvojité oslabení na konci třetí třetiny kluky stálo hodně sil, ale když jsme vedli o tři branky, tak se hraje ve větší pohodě.

V utkání jste dokázali vstřelit šest branek, dá se to považovat za dílčí úspěch?
Ano. Je skvělé, že jsme dokázali dát tolik gólů. Teď už se snad trochu postavíme na nohy a budeme se soustředit na další zápas. Neznamená, že když jsme jednou vyhráli, tak je hotovo, naopak. Musíme se dívat na páteční zápas.

Překvapila vás v něčem hra Jihlavy?
Na utkání jsme se hodně připravovali. Věděli jsme, že důsledně napadají a hrají jednoduchý hokej. Myslím si, že jsme jednali dobře, byli jsme dobře připravení. Přišly výpadky ve druhé třetině, ale jinak jsme zápas celou dobu kontrovali. Hráli jsme tak, jak jsme chtěli. Musíme to aplikovat i do dalších zápasů.

Na zápas přišlo tři tisíce diváků, kteří vás podporovali..
Hodně nás to podpořilo. Ihned od první třetiny nás hnali dopředu a bylo to super. Doufám, že přijdou na další zápas a přijde jich ještě víc.

Následujícím soupeřem je pražská Slavia, co budete očekávat od utkání?
Budou v psychické pohodě, i když dnes prohráli, tak celé play-off se jim dařilo. Na Slavii je malé hřiště, takže budeme očekávat důraznější hokej, možná ještě důraznější jak proti Dukle. Pojedeme tam navázat na dnešní vítězství a zvlášť na první a třetí třetinu. Do dalších zápasů musíme vstoupit opět aktivně, vletět na soupeře a dávat góly.

Díky za rozhovor!

Související články

Preview k zápasu | po 28.3.2016

Na úvod baráže do KV Areny míří Dukla