HC Energie Karlovy Vary

Energie vyráží pro další body do Edenu

Západočeši své úvodní barážové klání proti jihlavské Dukle zvládli skvěle, a momentálně se tak nachází v tabulce této čtyřčlenné skupiny na první příčce. Teď ale čeká Energii další důležitý souboj, Karlovarští totiž v pátek večer sehrají zápas se svým finálovým soupeřem z úspěšných let 2008 a 2009, tedy pražskou Slavií, která jim rozhodně nenechá nic zadarmo. Oba celky se spolu letos střetly už v předsezónní přípravě, a to rovnou dvakrát, přičemž pokaždé bylo více přáno domácím. Utkání v Edenu začíná v 18:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

Slavia myslí na návrat do Tipsport extraligy

Šampion z let 2003 a 2008 se v posledních sezonách nepotýkal se zrovna ideální formou a po dlouhodobém trápení nakonec v minulé sezóně z nejvyšší české soutěže sestoupil. V nižší WSM lize se však dlouho zdržet nehodlá. Po rozpačitém období v říjnu se dokázal zlepšit a ustálit své výkony, aby nakonec skončil na čtvrtém místě a pak si v play-off bez sebemenších potíží poradil 4:0 na zápasy jak ve čtvrtfinále s Prostějovem, tak v semifinále s Motorem České Budějovice. To vše i s přispěním Davida Hrušky, který po ukončení svého působení v karlovarské Energii našel útočiště právě u červenobílých. Baráž však Slavia ideálně nenačala. Na litvínovském stadionu Ivana Hlinky totiž nakonec padla 2:4 a po prvním kole jí patří třetí příčka.

A na koho by si teda měla Energie dávat největší pozor? Začněme odzadu. Brankoviště patří Alexandru Hylákovi, který umí střelce často pořádně potrápit. Pro jistotu však před sebou ještě má velmi kvalitní beky, jako například Rolanda Knota, Pavla Kolaříka, Angela Krsteva, či třeba Milana Hrušku, kteří si v nejvyšší české soutěži také odehráli své. V útoku však zejména v play-off WSM ligy dominovali Milan Mikulík, Tomáš Jiránek, David Šafránek či Miloslav Čermák. Avšak schopností rozhodovat utkání oplývají také David Hruška, János Vas, Nathan Robinson nebo Pavel Kašpařík, a tak je jisté, že bude mít Energie plné ruce práce.

Související články