HC Energie Karlovy Vary

Karlovarští hokejisté započali letní přípravu

Pondělním dnem se rozběhla letní příprava A-týmu na sezonu 2016/17. Trenéři mají k dispozici na tři desítky hráčů, kteří se poperou o své místo v sestavě, to včetně mnoha odchovanců. Ačkoliv není situace klubu nyní zcela růžová, hráči i přesto v poměrně krátké letní přípravě budou naplno trénovat, aby byli připraveni na start nového ročníku.

Jedna velká neznámá provádí hokejisty karlovarské Energie letní přípravou. Vzhledem k finanční situaci klubu nikdo neví, jaká soutěž se bude hrát a kdo všechno bude v týmu působit. Hráči i trenéři celé dění okolo klubu vnímají. „Tak samozřejmě, že víme, co se děje, ale z naší pozice to nedokážeme ovlivnit. My se musíme momentálně maximálně připravit na novou sezonu, a to po všech stránkách,“ říká trenér Mikuláš Antonik.

S týmem se momentálně připravuje na tři desítky hráčů. „Stáhli jsme si velkou většinu kluků z první ligy a samozřejmě tady máme i hráče, kteří u nás působili i v minulém roce. O případných posilách se nemá cenu teď bavit vzhledem k tomu, jaká je finanční situace klubu,“ pokračuje Antonik a sportovní manažer Jaromír Kverka doplňuje: „Samozřejmě, že nesedíme se založenýma rukama a nečekáme, ale jak Miky (Mikuláš Antonik) řekl, momentálně vzhledem k situaci nemůžeme tým doplňovat,“ přidal se Kverka.

Zpět ale k samotné přípravě. Suchá letní „dřina“ bude trvat šest týdnů, tedy do konce června. „Ano, je to hodně zkrácené oproti minulým rokům, ale s tím se nedá nic dělat. Následovat budou dva týdny dovolené. Znovu se sejdeme v pondělí 18. července, ještě budeme pracovat na suchu a následující týden půjdeme na led,“ přidal Antonik.

Využívat hráči budou zázemí KV Areny, včetně míčové haly a bazénu. „Budeme chodit plavat a snažíme se hráčům tu přípravu udělat hodně pestrou. Chybět nebudou ani jiné doplňkové hry a sporty. Samozřejmě, že budeme využívat i atletický stadion,“ říká.

Jedním „z nováčků“ v týmu je brankář David Honzík, který odchytal velikou část loňské sezony v Dukle Jihlava. „Zatím co mám za zprávy, tak bych měl působit v Karlových Varech. Určitě se budu chtít utkat o post prvního gólmana,“ říká mladík, který v Karlových Varech již působil v dorostu, juniorce ale i na farmě v Baníku Sokolov.

Finanční situace z části doléhá i na hráče. „Přečetl jsme si rozhovor pana Holoubka a moc dobré čtení to pro mě nebylo. Na druhou stranu, mým úkolem v týmu je chytat a dobře se připravit na sezonu. Všichni doufáme, že se vše co nejrychleji vyřeší,“ doplňuje.