HC Energie Karlovy Vary

HC Energie posiluje také trenérský tým

K A-týmu HC Energie Karlovy Vary se dnes připojila další posila, a to na trenérském postu. Trenérský tým byl rozšířen o Andreje Potajčuka, který bude působit na pozici asistenta Jana Tlačila spolu s Mikulášem Antonikem. Trenérský tým tak od dnešního dne působí ve složení: hlavní trenér Jan Tlačil, asistenti Mikuláš Antonik a Andrej Potajčuk, trenér brankářů Pavel Kněžický.

„Andrej posílil náš trenérský tým, kde bude působit na pozici asistenta hlavního trenéra. Jeho dalším úkolem bude také spolupráce se sportovním manažerem Jaromírem Kverkou na poli vyhledávání a získávání posil pro naše A-mužstvo. Andrej má velký přehled především o zahraničních hráčích, a jelikož český trh s kvalitními hráči je v tuto chvíli takřka vyprázdněn, budeme se v rámci posílení mužstva poohlížet především v zahraničí. A s tím by nám měl Andrej pomoci,“ uvedl generální manažer Miroslav Vaněk na adresu nového člena realizačního týmu.

Andrej Potajčuk je ruské národnosti, v české nejvyšší soutěži však není nováčkem. V uplynulé sezoně si jej za asistenta vybral pardubický hlavní kouč Peter Draisaitl. Má za sebou také angažmá v KHL, v moskevském Spartaku působil na pozici asistenta, v Chanty-Mansijsku dokonce klub řídil z pozice generálního manažera a hlavního kouče. Ještě během hráčské kariéry poznal českou extraligu během několika sezon odehraných v dresu Sparty Praha.