HC Energie Karlovy Vary

Denis Kindl: Třetí třetina se nám povedla

V úterý se mladý kádr karlovarské Energie představil poprvé v přípravě na ledě Kladna. Muži s éčkem na hrudi dokázali vstřelit úvodní branku utkání, přesto, že Rytířům se povedlo srovnat, tak energetici odjeli jako vítězové. O jednu branku a asistenci se zasloužil jeden z nováčků týmu, a to Denis Kindl.

Denisi, máte za sebou první přípravný zápas, jaké jsou vaše pocity?
Byl to první zápas, určitě máme nějaké rezervy. Dlouho jsme nehráli a přesto, že jsme profesionálové, tak po té době je těžké se vrátit do tempa a myslet si, že všechno půjde jednoduše a budeme všechny drtit. Hráli jsme hodně zběsilý hokej, ale třetí třetina byla z mého pohledu dobrá, hlavně posledních deset minut, kdy jsme Kladno drželi pod tlakem. Pan Tlačil nám udělal jakýsi systém, kterého se chceme a musíme držet. Když budeme trpělivě pracovat, tak se budeme zlepšovat a nakonec to bude dobré.

Dokázali jste vstřelit úvodní branku, to vás muselo povzbudit...
Řekl bych, že jsme se celou dobu tlačili do branky a z toho nakonec padly nějaké góly. Pan Tlačil kladl důraz na to, abychom do předbrankového prostoru chodili a nebáli se. Po první třetině jsme si v kabině řekli pár věcí, kterých jsme se drželi v následujících třetinách. Pořád musíme myslet na to, že to byl opravdu první zápas po dlouhé době. Trochu nám to zvedlo sebevědomí, ale musíme na sobě stále pracovat, aby těch kladných stránek bylo víc, jak záporných.

V druhé třetině s vámi Kladno drželo krok, co bylo příčinou vaší konečné výhry?
Tomáš Závorka nás stoprocentně podržel, hlavně v přečísleních. Myslím si, že třetí třetina byla ta, která rozhodla o našem vítězství. Když jsme inkasovali vyrovnávací branku, tak jsme se nesložili jako domeček z karet, ba naopak. Hodně nás to nakoplo a jediné, co jsme chtěli, tak zápas přiklonit na naší stranu, což se nám povedlo.

Byli jste velmi draví a pouštěli jste se do osobních soubojů. Budete chtít v tomto duchu pokračovat?
Rozhodně ano. Hokej je tvrdý sport, musíme bojovat o každý kotouč, o každou sebemenší šanci. Každý chtěl v úterý lítat nahoru a dolů, esteticky to moc hezký zápas zřejmě nebyl. Chtěli bychom hrát důrazný a svižný hokej. Nebude nám to vždy vycházet, ale pokusíme se o to.

Energie si zahrála pár přesilových her, ale určitě to nebylo to pravé ořechové...
Na přesilovkách budeme ještě hodně pracovat. Nemůže se stávat, aby v naší přesilové hře jsme pouštěli soupeře do šancí, to je chyba a v úterý tomu tak bylo. Takové situace můžou hodně ovlivnit vývoj celého utkání, zapracujeme na tom, abychom chybovali co nejméně, při nejlepším vůbec.

V loňské sezoně se Karlovým Varům nezdařila příprava, následně ani celá sezona. Myslíte si, že na konci letní přípravy bude znát, jak si Energie bude počínat nadále?
Přípravné zápasy jsou samozřejmě důležité. Mužstvo by se mělo rozkoukat a chytnout nějaké tempo do sezony. Bude před námi 52 zápasů a může se stát cokoli. Vítězství v přípravě jsou fajn, ale všechno důležité začne až 9.9. v Chomutově. V extralize jsou silnější týmy než je třeba Kladno. Tím ho nechci nějak urazit, ale například se Spartou to bude určitě něco jiného. Budeme se snažit výkonnostně zlepšovat, aby příprava i sezona dopadla dobře.

Dalším soupeřem je pražská Slavia, jak se na ni přichystáte?
Naším cílem bude výhra a zlepšení hry. Zápas od zápasu se budeme postupně posouvat a zlepšovat, a to je důležité do začátku základní části. Budeme plnit pokyny pana trenéra a doufáme, že nás to přivede k dalšímu vítězství, které přeneseme i do sezony.

Díky za rozhovor!