HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka padla, Piráti rozstříleli Lugano

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 3:2 pp (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)
Piráti Chomutov - HC Lugano 6:2 (3:2, 0:0, 3:0)
Druhý turnajový den přinesl dva zcela rozdílené zápasy. V odpoledním Piráti jasně dominovali nad Luganem, velmi atraktivní utkání kromě osmi branek nabídlo i několik šarvátek, večerní duel Energie s Oceláři pak přinesl bojovnost, vyrovnanost a krásné prodloužení tří proti třem. Před posledním dnem je tak rozhodnuto, pohár pro vítěze převezme Chomutov, zbylé celky budou bojovt o další umístění.
Příprava juniorů na sezonu, Turnaj, so 6.8.2016
Oceláři Třinec
Karlovy Vary
3:2p
Branky a nahrávky: 16. Hrachovský (Stuchlík), 51. Kalus (Mach, Stuchlík), 64. Lacka (Mach, Stuchlík) – 29. Janata (Sedlák, Čejka), 57. Procházka (Kurfürst). Rozhodčí: Grech – Suchý, Tichý. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Oceláři Třinec: Loubal – Radzinciak, Janiczek, Imrich, Haman "C", Bartko, Hrachovský, Fuchs, Lacka, Stuchlík, Flok "A", Irgl, Kaukič, Sztwiertnia, Kaluš, Mach, Plitko, Cihlář
Karlovy Vary: Kuchař – Dudek "C", Brabec, Pajk, Vápeník, Pátek, Sedlák, Salnikov, Janata "A", Svoboda, Nguyen, Hendrych, Čejka, Kurfürst, Procházka, Tamáš, Kratěna, Bečka, Horký, Davídek

Komentář k utkání

Po nepovedeném prvním utkání si chtěli energetici spravit chuť v tom druhém, ale neměli to vůbec lehké. V KV Areně na ně v sobotu večer totiž čekal úřadující mistr DHL Extraligy juniorů Oceláři Třinec, který se také snažil napravit svou reputaci z pátečního zápasu. V něm se Slezané střetli se švýcarským Luganem, které předvedlo perfektní výkon a Třinec vysoko porazilo.

Hned z úvodu zápasu začali aktivněji Třinečtí, kteří postupně dostávali energetiky pod tlak. Avšak od prvních minut se ukázalo, že to nebudou mít tak snadné, karlovarskou branku opět střežil Ondřej Kuchař, který jako vždy předváděl výborné zákroky. Vážnější šanci si jako první ale vytvořili karlovarští hokejisté, Čejkova střela ale rozzvonila jen tyč. Chvilinku na něj sice Kuchař vychytal Floka, na další akci Ocelářů už ale nedosáhal ani on, Ondřej Stuchlík dostal výborný pas a rozvlnil síť. Karlovarští si sice ještě do konce třetiny zahráli jednu přesilovou hru, v té se jim ale nedařilo.

Stejně jako v první, tak i začátek druhé třetiny patřil spíše Třineckým, v tomto případě tomu dopomohla i přesilová hra, branku ale naštěstí pro domácí nepřinesla. Do další obrovské šance se propracoval velmi aktivní Adam Flok, jelikož byl ale faulován při zakončení, bylo odpískáno trestné střílení. Podruhé v tomto zápase ale ztroskotal na výborném Kuchařovi. Dva zbytečné fauly Ocelářů znamenaly dvojitou početní výhodu, na jejíž využití stačilo Karlovarským půl minutky, zasloužil se o to přesnou střelou Jiří Janata. Energetici byli nadále aktivnější a aktivnější. Obrovskou šanci měl Procházka, když po špatné rozehrávce brankáře Třince mířil do prázdné branky, obětavý Kalus ale puk dokázal z brankové čáry vyrazit.

Poslední část přinesla neskutečně vyrovnaný hokej, ani jeden celek za nerozhodného stavu nechtěl chybovat, mohlo by to totiž být osudné. Téměř půl třetiny to vydrželo, až se energetici nechali vyloučit a třinečtí junioři touto nabídkou nepohrdli, Jan Kalus přelstil obranu i brankáře a chytře zakončil. Čas se krátil a nervozita stoupala, nakonec to ale pro energetiky dopadlo dobře. Lukáš Procházka dokázal dorazit střelu Kurfürsta, odraženou od tyčky, do zpola odkryté klece. Vyrovnávací branka znamenala jediné, poprvé na turnaji bylo k vidění prodloužení, které se hrálo ve formátu tří proti třem. Karlovarští hráli s Třincem vyrovnanou a velmi atraktivní partii, avšak dopustili se faulu a ještě ve výhodě inkasovali. Jakub Lacek dostal puk před branku a na tři pokusy ho procpal za Kuchaře.

Piráti Chomutov – HC Lugano 6:2

Odpolední zápas přinesl brankové hody, hlediště zaplněné chomutovskými fanoušky bylo nadšené. Přestřelka v první třetině dala znát, že toto utkání nudit nebude. Po prvních dvaceti minutách vedl Chomutov 3:2, ve druhé branku sice nepřidal, ale v poslední skóroval opět třikrát. Utkání doprovodilo mnoho vyloučených hráčů, pěstní šarvátky a skvělá atmosféra, prozatím nejatraktivnější utkání turnaje.