HC Energie Karlovy Vary

Obrat ve třetí třetině zajistil první domácí výhru

HC Energie Karlovy Vary - HC VERVA Litvínov 4:1 (0:1, 0:0, 4:0)
Po jednodenní pauze dorazil na karlovarský led v rámci přípravy také tým litvínovské Vervy. Energie jej dokázala minimálně v počtu šancí přehrát, ale přesto se jí dlouho nedařilo Pince překonat a musela se prát s jednobrankovou ztrátou. Ve třetí třetině se ale domácí i s trochou štěstí rozstříleli a zápas rychle otočili ve svůj prospěch. Čtyřmi povedenými zásahy se tak zasloužili o první letošní domácí výhru.
Příprava na sezonu, 4. kolo, čt 11.8.2016
Karlovy Vary
Litvínov
4:1
0:1, 0:0, 4:0
Branky a nahrávky: 47. Vachovec (Dvořák), 51. Dvořák (M. Rohan), 51. Rachůnek (Matuš, Lisov), 60. V. Tomeček (Skuhravý, T. Rohan) – 10. Havlíček (Gula). Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Gerát, Belko. Vyloučení: 6:8. Využití: 3:1. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Karlovy Vary: Honzík – Sičák "A", Lisov, Harant, Dujsík, Dvořák, M. Rohan, Weinhold – Rachůnek, Matuš, Stloukal, T. Rohan, Skuhravý"C", V. Tomeček, Vachovec"A", Kindl, Gorčík, Harkabus, Zadražil, Kohout
Litvínov: Pinc – Pavelka, K. Černý, Sklenička, F. Pavlík, Kokeš, Gula"A", Šesták, Válek – J. Černý, Gerhát, Nejezchleb, Doležal, Hanzl, Jurčík, Doležal, Šimeček, Štříbrný, Havelka, Havlíček

Komentář k utkání

Zpočátku se týmy spíše oťukávaly a k vidění toho příliš nebylo. Větší vzrušení nabídla až první přesilová hra zápasu v podání hostů., kteří sázeli zejména na Gulovu tvrdou ránu od modré a zhuštěný předbrankový prostor. A skutečně to napotřetí vyšlo. Ránu litvínovského beka tečoval přímo pod víko Ondřej Havlíček a hosté vedli. I domácí měli své šance, ale dočkali se pouze dvou tyček a k vsítění jim nepomohla ani dvojnásobná přesilová hra. Brankář Pinc měl nejvíce práce s ofenzivou čtvrté karlovarské formace.

Energie měla hned zkraje třetiny k dispozici pětiminutovou početní výhodu, ale během ní se nechala také jednou vyloučit a hrálo se ve čtyřech na obou stranách a nic z ní nakonec nebylo. Energetikům v úvodu sice dvakrát pořádně zahrozil nebezpečný Válek, který zkoušel střely do protipohybu brankáře, ale poté už měla především na šance Energie jednoznačně navrch a v jednom případě se hráči dokonce už i radovali z vyrovnání po pěkné akci Kohouta a zasouvajícího Harkabuse, ale sudí usoudil, že puk brankovou čáru nepřešel, i když domácí rázně protestovali. Nakonec bylo ale množství střel a šancí domácím k ničemu. Po druhé dvacetiminutovce stále o gól prohrávali.

První větší šanci třetí třetiny měl v oslabení Doležal, ale tomu střela nesedla, a tak branku netrefil. A pak už přišla chvíle pro aktivnější Energii. Té se podařilo se štěstím vyrovnat, když se Pinc přesouval na druhou stranu, ale puk se zpoza branky odrazil zpět k jeho lapačce, odkud bez problémů dorážel volný Michal Vachovec. Poté Energie musela vydržet opětovný nápor soupeře, aby se následně dočkala dalšího zásahu. Martin Rohan zpracoval těžkou přihrávku na modré, bekhendem posunul puk rychle před sebe a ranou z první dostal Energii do vedení Tomáš Dvořák.

A aby toho nebylo málo, přidal o chvíli déle ještě další branku Tomáš Rachůnek, který napřáhl k tvrdé střele od modré, ale nakonec puk jen lehkým nahozením poslal mezi Pincovy betony. V závěru ještě pro jistotu přidala Energie čtvrtou branku po přesném zakončení Vojtěcha Tomečka, který dorazil puk na několik pokusů za Pincova záda. Ve zbývajících sekundách už si domácí první výhru ohlídali a dočkali se první domácí výhry v tomto ročníku.

Fotogalerie

Související články